sâmbătă, 3 martie 2012

Albert Nobbs {2011}

Un tur de forta din partea actritei Glenn Close...de ce? Stay tuned si aflati ;)

De data asta s-a bagat doamna Close in toate chestiile in filmul asta...actrita in rol principal, producator si scenaristul acestui film...si intr-un fel si regie ca doar in scenariu sunt si indicatii scenice, multe. A iesit o productie ok din aceasta poveste, una cu un mesaj puternic pentru fiecare femeie in ziua de azi. Poti sa fii ce vrei tu sa fii, atata timp cat esti hotarata. Bine, acum nu stiu daca era vorba si de sexualitatea lor pentru ca desi si Albert si Hubert ne-au prezentat trecutul lor si din acel trecut putem deduce ca urasc barbatii, nu stim decat pentru Hubert ca a fost sigur de o orientare tabu pentru sfarsitul secolului 19. Hubert, jucat de Janet McTeer a fost o femeie mult mai puternica si mai hotarata decat cum a fost prezentat Albert Nobbs, cel putin dupa parerea mea.
Amandoua vroiau acelasi lucru. Vroiau sa fie independente, vroiau sa aiba propria afacere si o pensionare linistita in viata dorita. Numai una din ele a reusit asta. Jocul actritei Glenn Close nu s-a ridicat la nivelul lui Meryl Streep insa si-a mai adunat o nominalizare ca cea mai buna actrita intr-un rol. Numarul 6. Ma tem insa ca vremea ei s-a dus si nu cred ca o sa mai vina vreun rol care o sa-l depaseasca pe acesta, ca a fost totusi destul de bun. Glenn Close a jucat o femeie care s-a dat barbat si a fost destul de convingatoare...in imaginea de mai sus a jucat rolul unei femeie care s-a dat drept barbat care s-a dat drept femeie, de exemplu. Amuzanta scena. Nu mi s-a parut total necesara curtarea lui Helen ca doar putea sa-si deschida magazinul acela si sa angajeze pe cineva pentru o perioda...en fin.
Pe langa asta nu a fost ceva de referinta pe viitor. Nu o sa lase o impresie pentru nimeni asa ca vizionati-l pentru Glenn Close dar parca mai mult pentru Janet McTeer, mi-a lasat o impresie mai puternica.
6/10

Un comentariu:

  1. Suna a fi un film bun! O sa il vizionez cat de curand, multumesc pentru informatiile date!

    RăspundețiȘtergere