duminică, 14 octombrie 2012

Abraham Lincoln: Vampire Hunter {2012}

Nu cred ca exista in trecutul apropiat un film mai comercial si mai ridicol decat asta. Bine, poate exista, insa de dragul artei, eu nu le-am vazut. Pe asta in schimb l-am ales pentru ca regizorul rus care l-a regizat e Timur Bekmambetov (al carui nume e aproape imposibil de pronuntat si astfel de retinut), rusul care a regizat si Nightwatch si Daywatch, doua filme surprinzatoare ca realizare si stil...mai ales cand vorbim de cinemaul rusesc.

In schimb, conditia pentru care Timur putea sa vina in America sa faca filmele asa cum vroia e sa se vanda, practic, si sa le faca la cerintele producatorilor americani. In cazul de fata Timur a combinat vechiul sau stil...ala cu vampirii cu introducerea acestui presedinte american (intr-un mod atat de gratuit si din senin) incat nu pot sa cred decat ca face referire la filmul lui Spielberg care o sa apara in viitor, in care joaca Daniel-Day Lewis in rolul lui Abraham Lincoln. Hai sa ridicam putin hype-ul in jurul numelui lui Lincoln prin aceasta exagerare de film.
A fost distractiv, plin de eye-candy multumita vesnicului si genialului computer. Slow-motion-ul a fost la el acasa si culorile au fost cateodata ba foarte vii, ba intunecate si reci. Mi-a sarit in ochi chestia asta si nu cred ca e bine pentru film. Nu mi-a placut. In rest il avem pe actorul din rolul principal...Benjamin Walker, care din nou mi-a adus aminte de un Liam Neeson mai tanar (de unde si rolul din Kinsey) si care probabil a fost ales pentru asemanarea in inaltime cu Lincoln si cam atat...machiajul a facut restul. Nu a fost un erou prea credibil dar a mai contat prin inundarea de actiune gratuita? Nee...
Oricum, mitul vampirului a mai fost inviat putin desi nu prea se spune de ce pot vampirii sa circule prin lumina de parca nu au nicio treaba. Ma rog...la ce puteam sa ma astept?
6/10

P.S. Mai putin cu scrisul pe blog pentru ca pur si simplu nu mai am la ce filme sa ma uit. Ma refer aici si la cele vechi unde le-am vazut pe cam toate ce meritau vizionate. Daca e vreo una pe care poate am sarit-o si merita neaparat vazuta nu ezitati. Puteti sa verificati in lista imdb de la profil daca am vazut-o sau nu...sau o scrieti aici si va zic eu. Mersi fain, people...

3 comentarii: