marți, 5 februarie 2013

Craigslist Joe {2012}

Faith in humanity restored. De fapt, sincer vorbind, nu a fost niciodata distrusa ci doar distorsionata de viziunea cinica pe care o are mass-media din ziua de azi si dintotdeauna. Cunostem genul asta de oameni in fiecare zi daca dorim, am cunoscut multi oameni de genul prezentati in film fara sa fiu nevoit sa ies din bula mea personala...e usor cand esti sociabil sau cand vrei sa fii sociabil, lucru nu intotdeauna adevarat din partea mea.

E un feel good movie pentru ca ti-a aratat ca craigslist nu e un loc unde vin toti ciudatii si isi dau intalnire cu alti ciudati, nu. Apropo asta e o viziune creata de Hollywood de foarte mult timp si sunt sigur ca au existat povesti de genul asta. Craigslist e o comunitate extraordinara unde lumea doreste sa ajute lumea. Ai nevoie sa ajungi undeva, exista cineva care doreste companie pe drum. Ai nevoie sa dormi undeva, aici e mai greu dar exista cineva sa te ajute si aici. Poate nu neaparat pe site ci ii intalnesti la un eveniment creat pe site. Ai nevoie de mancare, sunt ocazii berechet.
In fond filmul ne arata ca umanitatea e in continuare umana si deloc rece. Nu toti sunt ingropati in telefoanele mobile si daca sunt mai si ajuta din cand in cand. Joe Garner, tipul care porneste in aventura asta lunga de o luna este ajutat de telefonul mobil si de laptop sa contacteze oamenii de pe craigslist. Practic e o aventura de a te cunoaste pe tine si pe cei din jurul tau, o aventura pe care fiecare o ia in mod diferit insa de cele mai multe ori are acelasi rezultat...o apreciere deosebita pentru viata si pentru oameni in general desi acestia te mai dezamagesc cateodata.
Cum e normal pentru un film filmat de-a lungul unei luni, acesta are multe povesti si multe personaje mai interesante sau mai putin interesante...insa in afara faptului ca iti da o stare buna si o perspectiva noua nu e o realizare cinematografica considerabila. Il recomand, orice ar fi.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu