marți, 26 februarie 2013

Rise of the Guardians {2012}

Vroiam sa imi placa mai mult dar aparent magia s-a dus...o luasem prea tare cu logica si totul sa aiba sens incat a trecut pe langa mine tot ce tine de farmec si magia specifica personajelor din film...

Prima buba si cea mai pronuntata e...ce rost are sa creada cineva in Jack Frost? Nimic nu s-a schimbat dupa ce a crezut primul pusti...ce, faptul ca il vede inseamna ceva? Nu. La fel si cu ceilalti. De ce Frost a trait bine-mersi atata timp si Zana Maseluta se degradeaza pentru ca nu mai cred copiii in ea. La fel si Iepurasul de Pasti. Faptul ca e un gardian e un blestem, sa inteleg. Trebuia lucrat putin mai mult la asta...dar asta o zic doar pentru ca m-am gandit la asta si m-a sacait o vreme. Publicul tinta...copii de pana in 13 ani nu au vreo problema cu vizionarea acestui film. Ei nu pun intrebari de genu asta ci doar se distreaza sa-l vada pe Mos Craciun cu accent rusesc si Iepurele cu accent australian...mai lipsea Mama Natura din imagine si erau toti cu adevarat...dar sequal cu ce se mai face dupa?
Pe langa asta grafica e de inalta clasa, nu am ce sa-i reprosez...putea sa fie concurent la Oscaruri insa anul asta au fost prea multe animatii ce au folosit stop-motion-ul si asta intotdeauna atrage atentia pentru ca e mai dificil de indeplinit si mai limitata decat CGI-ul. Sincer, cred ca povestea i-a tinut inapoi...are lacune si lacune importante. Povestea in sine e ok, Omul-Negru e villan-ul natural al universului desi nici la el nu stiu ce castiga daca ii invingea pe gardieni...toti copiii din lume aveau numai cosmaruri dar cine spune ca nu puteau sa creada din nou in Mos Craciun, Iepurele de Pasti, Mos Ene, Zana Maseluta si Jack Frost - ori Mos Gerila cum ii zicem noi desi nu e Mos deloc.
Oricum, ma asteptam de la DreamWorks la o poveste mai faina. Sunt buni la adunat caractere cunoscute in popor sau din basme si sa faca filme cu ele...vezi primul Shrek. Acum nu le-a iesit grozav desi e entertaining ca film.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu