sâmbătă, 16 februarie 2013

Mama {2013}

Am uitat ultima data cand am tresarit pe bune la un film horror. Acesta a avut momente cu adevarat bine facute care insa, bineinteles, se folosesc inca de acel binecunoscut si supra-folosit gimmick de a te speria cu sunete neasteptate pentru a amplifica senzatia. Totul e ok pana la un punct dar asta in alte filme...aici a functionat totul datorita atmosferei si datorita personajului "mamei" care a fost a naibii de infricosator si urat fizic.

Stiai ca eventual o sa se ajunga la o confruntare, stiai ca o sa se termine intr-un fel...in mare parte imprevizibil pana la cel mai mic detaliu...dar nu a contat finalul atat de mult pe care interactiunea dintre fete si "mama". Nu a fost pentru amandoua o relatie dorita, a fost una de circumstanta si una de care s-au obisnuit dupa 5 ani, nu are rost sa intru in detalii, dar la acest capitol povestea este destul de bine conturata si are cateva straturi psihologice superficiale si usoare care ating subiecte ca dragostea de mama naturala sau nu. Apoi povestea "mamei" este si ea mai plina decat ma asteptam si din nou, un personaj terifiant din cauza aspectului fizic si a manierismelor. Imi aduc aminte de o scena in mod special care m-a luat complet prin surprindere...ish.
Jessica Chastain mai joaca in filmul asta, in caz ca e cineva interesat. Personajul ei trebuie sa uite de rebela din ea insasi si sa isi atinga partea materna pentru a putea sa se conecteze cu cele doua fete de dragul unei familii. Ajunge in final sa faca asta dar nu de una singura. Nikolaj Coster-Waldau este si el destul de prezent in film dar cele mai importante personaje raman cele trei...fetitele si "mama".
Stilul vizual al filmului este excelent si numai acesta singur merita vazut. De abia astept sa vad daca mai apare la cinema sa-l vad...sau macar un hd sa fie pe undeva.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu