sâmbătă, 27 septembrie 2008

Bullitt {1968}

Acesta este eroul nostru...Bullitt...tocmai se trezeste dupa o noapte lunga - cica s-a culcat la 5 saracu. E trezit de colegul sau de servici care a venit sa-i dea desteptarea si sa-l anunte noua sa misiune. Vedeti voi, Bullitt este locotenent la o sectie de politie din San Francisco si e privit ca un fel de erou ce face treaba in stilul sau propriu...si o face bine.
Filmul incepe greu, nu ofera detalii privind subiectul filmului right away insa ne lasa sa privim mai intai un fel de jaf care evident si normal are legatura cu restul povestii.
Locotenentul nostru primeste misiunea de a pazi un martor intr-un caz special dar o da in bara fiindca martorul pateste o chestie minora si anume moare de mana unor tipi ce il vor mort - dah. Suna cunoscut pana acum, nu? Da, cred si eu...multe din filmele politiste din ziua de azi se bazeaza pe aceeasi premisa...protejarea unui martor cheie pentru salvarea mai multor vieti sau a intregii lumi, acum exagerez.
E ceva normal sa zic ca pana la urma totul se rezolva...daca in bine sau in rau pentru personajul nostru depinde de voi sa vedeti filmul...aa, da, ma gandesc ca poate nu scriu degeaba si va fac sa va uitati la film...si ca sa faceti asta trebuie sa va spun si ce merita vazut.
Munca de detectiv, minutioasa pe care o face Bullitt (ce nume predestinat are, nu?) si mai ales cele 3 urmariri tensionante din film: in subsolul unui spital, urmarirea dintre 2 muscle caruri pur americane pe care eu personal le iubesc - urmarire ce dureaza aproape 10 minute - (un Mustang GT facut special pt film de Ford si un Dodge Charger...ambele magnifice masini) - si apropo, regizorul Yates a fost ales special de Steve McQueen (actorul ce-l joaca pe eroul nostru) pentru a regiza acest film, dar mai exact pentru a regiza urmarirea de pe strazile din San Fran din cauza lucrarilor sale precedente din filmul Robbery (1967)...si inca o urmarire "on foot" printre avioane care se pregatesc de decolare pe pistele unui aeroport din acelasi oras.
Very entertaining stuff. Eu unul il recomand.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu