vineri, 26 septembrie 2008

Ză muviz...


Multe de zis, nimic consistent...
În schimb am găsit 2 linkuri interesante...despre filme bineînţeles:
Primul e de la revista americana Empire si a făcut ea un top in colaborare cu 10000 de cititori ai revistei Empire...deci nulitati, voturile lor clar nu au fost luate in seama...apoi mai sunt 150 din cei mai buni din Hollywood, astia fiind regizori, scenaristi, actori...in ordinea importantei lor...bine, s-au luat si dupa Oscaruri, sigur. Apoi mai avem si 50 de critici de film...well, aici, depinde care's nu? Ebert e printre ei sigur si multi altii...nu am de unde sa-i stiu pe toti, nici nu ma intereseaza de fapt.
Cam aici vreau sa ajung...la ce bun un astfel de top? Da, multe dintre acele filme sunt foarte bune, dar pana la urma tot un top al preferintelor e, nu a calitatii lor eterne...
Ar fi foarte multe filme de discutat din acel top...in mare il copie pe cel de pe imdb: Imdb 250 . Top care, asa cum am spus, din cauza ca e facut numai de cinefili (useri care au vazut(se presupune)/votat minim 1300 de filme) este si o sa ramana in veci un top al preferintelor, nu al calitatii.
Calitatea unui film este definita intotdeauna de felul cum rezista in timp...adica daca dupa 50 de ani filmul ramane la fel de fresh si actual si este impanzit de tehnici cinematografice inovative atunci da...filmul ala se numeste cu adevarat un film bun, mare.
Genu de top ca cel de pe imdb poate fi luat in seama fara nicio problema, insa topul pe care o sa-l faci tu o sa difere cu cel rezultat pe imdb...asta din cauza ca fiecare fiinta e diferita si vrea sa fie diferita.
Asa...topul de pe siteul Empire poate fi vazut aici...foarte multe filme merita vazut de acolo, primele 10, cu siguranta, chiar si primele 100...dar o sa difere locul acelor filme in topul fiecaruia.
Empire 500

Acum...un top nitel mai light, dar foarte entertaining, asta din cauza ca e legat de actiunea rapida si rece din filmele de'a lungul timpului.
Aveti deci in el cele mai bune 50 de scene cu impuscaturi din toate filmele. Personal, primul l-as fi mutat cu al doilea...dar asta din cauza ca sunt un fan Matrix, iar, cum zice si in comentariu, impuscaturile nu au aratat niciodata atat de frumos ca in filmul ala.
Vizionare placuta:
Top 50 Movie Gunfights

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu