miercuri, 6 aprilie 2011

Poltergeist {1982}

Vedeti...daca un film e sub mana colosala a lui Spielberg, si nu ma refer aici la regie, atunci stii ca iese ceva mare. E mare din mai multe puncte de vedere...din punctul de vedere al unui spectator care nu e fan horror, cum sunt eu, acesta balanseaza foarte bine ideea de fantastic, necunoscut cu scepticismul ce vine automat la evenimente de genul asta.
Din nefericire a trebuit sa aduca in discutii cimitiruri, sicrie si scheleti pentru a crea acest poltergeist care a bantuit familia all-americana din suburbie. Ce face filmul asta eficient este jocul actorilor, in special cel al copiilor...dar Craig T. Nelson si JoBeth Williams ies cu siguranta cel mai in evidenta pentru ca datorita lor simtim groaza prin empatie. Simtim si noi durerea si nelinistea lor parentala la lipsa unuia din copii lor. Alt factor ce ajuta la suspansul publicului sunt fara dubiu efectele speciale vizuale. Pentru 1982 mi s-au parut excelente si chiar comparabile cu cele din ziua de azi facute pe computer.
Inca atunci, acest fel de efecte erau mult mai greu de facut si de pus pe pelicula decat acum. Pe langa asta toata treaba asta cu paranormalul este dezbatuta ca si cum e ceva nou pentru toata lumea, chiar si pentru cei care cica o practica de multa vreme. Suspansul a fost imens si momentele cheie din film excelent facute. E un horror de calitate, chiar daca nu mai sperie cum speria. Cu toate astea te tine pe marginea scaunului si iti pasa de personaje, fiecare dintre ele.
8.25/10

2 comentarii:

  1. intre ce si ce ai facut medie de ti-a dat 8.25? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. E mai bun de 8 si sub 8.5. Pana la urma e o chestie de feel. Am considerat ca nu merita 8 curat asa ca cele .25 sunt in concordanta cu sentimentul. :D

    RăspundețiȘtergere