marți, 5 aprilie 2011

The Way Back {2010}

Vazusem anul trecut ca exista un film american in care joaca cunoscutul nostru actor de film, tanar si talentat, Dragos Bucur. L-am pus pe lista de atunci si apoi a mai aparut un trailer. O echipa de evadati traverseaza spre sud Siberia, Mongolia, Tibet pana in India. O calatorie pe viata si pe moarte, cu povesti interesante, camaraderie, suspans si voie buna (atunci cand se putea).
Se porneste dintr-un lagar siberian si asa cum e normal, nu numai lagarul e inchisoarea ci insasi Siberia, cu temperaturile ei aspre, terenul neprimitor si animalele salbatice specifice zonei. Dorinta de libertate e insa puternica in grupul asta de oameni asa ca se coalizeaza si pornesc la drum. Drumul e plin de imagini frumoase si tot felul de peripetii in functie de terenul pe care se afla. Apar apoi cateva personaje noi, dispar altele din cauza epuizarii ori lipsei de apa sau hrana. In fine, partea asta e evidenta. Inca din titlu ni se povesteste o poveste cu final cunoscut. Dar nu-i bai, conteaza mai mult ce fac pe drum si ce surprize minore mai apar din cand in cand.
Eu ma bucur doar ca cei doi actori romani au jucat exemplar...Dragos Bucur si Alexandru Potoceanu, cel din urma l-am mai vazut in rolul principal in Nunta Muta sau 4 luni, 3 saptamani si 2 zile. Doi actori foarte buni pana la urma. Acum, daca filmul asta ii ajuta sa intre pe piata de film americana, si mai bine. Marcel Iures intrase de mult, Maia si ea, acum urmeaza astia ca doar na, sunt tineri si se poate.
Filmul nu te da pe spate, in nici un caz, insa are momente triste destul de eficiente, momente de suspans si per general, muzica buna si imagini foarte frumoase. Merita vazut pentru curajoul persoanelor interpretate in film si pentru povestea lor, in general.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu