joi, 16 februarie 2012

Once {2006}

Acesta e probabil filmuletul cu cele mai bune melodii, luate individual, din cate am vazut si auzit eu...

Adica da, daca stau si ma gandesc nu am vazut un film atat de plin de melodii unice si originale cu versuri care sa mearga atat de bine cu ce are de spus fiecare personaj fara ca totul sa se transforme intr-un muzical. A fost frumos...totul s-a legat frumos, actorii au avut chimie intre ei, povestea de dragoste platonica a fost construita realist si a trecut de bariera ecranului...astfel facandu-ne sa credem ca asa am fost noi la un anume moment din trecutul nostru.
Cred ca ar fi ok daca l-ai numi muzical, de fapt...fiecare melodie e ca un moment din viata personajului ce spune ceva despre el si despre a trait in acea perioada. E cat se poate de apropiat de un muzical modern fara dansuri si coregrafii elaborate. Cred ca mi se pare mai credibil asa decat un alt muzical facut in ziua de azi. Acestea fiind spuse trebuie sa spun ca mi-a placut cum au jucat actorii, fiecare in parte...cum a fost filmata toata treaba, ca un documentar amatoricesc fara briz-brizuri tehnice ci doar cadre simple...cu toate ca mi-au dat o usoara senzatie ca ar fi filmate cu telefonul deci un minus nesemnificativ aici...pentru ca daca ar fi fost filmate cu telefonul, tot au aratat bine filmarile.
Poate multi o sa fie dezamagiti cand o sa vada finalul...asteptandu-se la ce tot se pregateste pe parcurs dar a fost ok si asa cum s-a terminat. A fost un final dublu fericit pana la urma. Nu spun in ce consta, nu ca ar fi vreo mare surpriza dar nu are sens sa stric vizionarea.
8.2/10

2 comentarii: