sâmbătă, 10 martie 2012

Intouchables {2011}

Chiar nu aveam un feel-good movie al anului 2011. Sau nici unul care sa imi ofere impresia asta, din cate am vazut eu...
Intouchables e dupa o poveste adevarata unde personajul lui Driss este jucat de fapt de catre un arab. De ce schimbarea asta destul de importanta din mai multe puncte de vedere? Probabil si pentru ca populatia de negri din Franta e mult mai mare decat cea de arabi dar probabil si pentru a sublinia diferenta dintre cei doi. Unul din ei e un aristrocrat paralizat de la gat in jos iar celalalt e un baiat de cartier care a si ajuns la inchisoare vreo 6 luni.
Amandoi sunt foarte carismatici si prietenia dintre ei este descoperita incet si sigur pentru a releva ceva puternic si trainic. Cu toate astea, pe langa toate glumele si comedia naturala, nu pot sa inteleg complet de ce nota asa mare pe imdb. Iese in evidenta, nu de alta, pentru ca eu o sa-i dau mai mult...dar asta fac eu de obicei. Da, este un film frumos si bine facut din orice punct de vedere. Si da, probabil este unul din cele mai bune "buddy-movies" si pentru ca e dupa o poveste reala dar si pentru ca cei doi sunt atat de diferiti iar prietenia lor este atat de cimentuita. Au jucat foarte bine impreuna si fiecare actor in parte...Francois Cluzet...care seamana izbitor cu Dustin Hoffman si Omar Sy pe care nu l-am mai vazut pana acum dar a completat excelent imaginea. Nu stiu de ce apare pe imdb ca deja se face un remake dar asta e bullshit. Daca il vad pe Dustin Hoffman in rolul lui Cluzet o sa rad cu pofta.
Asadar merita vazut filmul asta, il recomand cu caldura dar sa nu va asteptati la nu stiu ce revelatie sau poveste sfasaietoare pentru ca nu o s-o gasiti. E un film curat, simplu si frumos, de la un capat la altul. Probabil a fost selectia Frantei la Oscaruri dar vad ca a fost ignorat total...cel mai sigur pentru ca se aseamana asa de mult cu atatea filme de acelasi fel...si totusi la Oscar 2012 au fost o sumedenie de filme a caror tema avea loc in Franta, sau aveau legatura cu Franta...The Artist, Hugo, Midnight in Paris.
9/10

2 comentarii:

  1. Am vazut acest film, si ma felicit, sunt cele mai frumoase 112 minute petrecute de mine in ultimul timp pentru a viziona un fil.Extraordinara prestatie actoriceasca si poveste incredibila si adevarata pe deasupra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun filmul...unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultima vreme:)

    RăspundețiȘtergere