marți, 14 aprilie 2009

Shakespeare in Love {1998}

L-am vazut din cauza ca a fost castigatorul din 1999 a Oscarurilor si trebuie sa va spun de la inceput...nu merita. Desi Oscarul nu e un etalon ori cel mai mare cuvant in aceasta arta, desi multi ar crede ca este...filmul asta mediocru a castigat asa:

-Cel mai bun film: Va rog...erau cel putin doua alte filme care meritau cu adevarat onoarea asta. La Vita e Bella sau Saving Private Ryan. Desi astea se invart in jurul celui de'al doilea razboi mondial, un subiect nu tocmai nou...una prezentand situatia pe campurile de lupta si cealalta o viziune din interiorul unui lagar parca meritau mai mult sa castige. Shakespeare nu are stofa aia de film care sa castige dar care sa merite sa fie nominalizat. Ai impresia ca e grabit, ca personajele nu sunt definite si sunt caricaturale, scenariul e interesant desi mai mult ca sigur fictiune dar nu face decat sa transpuna o poveste intr-un background de pe vremea lui Shakespeare pe care l-au prezentat aici ca pe un adevarat Casanova...

-Cea mai buna actrita in rol principal: Gwyneth Paltrow sa zicem ca ar merita desi pe celelalte nominalizate anul acela nu le-am vazut...era insa si Streep pe acolo, si Blanchett dar si Emily Watson...concurenta grea.

-Cea mai buna actrita in rol secundar: Judi Dench ca regina Elizabeta. Putine scene, jucat puternic si demn de o regina.
-Cel mai bun scenariu original: Merita mai mult The Truman Show dupa mine. Pana si La Vita e Bella are o povestea mai frumos scrisa...
-Restu pana la 7 sunt pentru decoratii si costume si da, s-au bagat multi bani in chestiile astea pentru a crea o atmosfera fidela timpului si pentru a ne intoarce pe noi in timp. In rest nu vad de ce ar fi meritat filmul asta 7 premii oscar, incluzandu-l pe cel mai mare...Acum, dupa 11 ani a cam disparut farmecul sau magia filmului pe care i-a acaparat atunci pe cei care l-au votat.

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu