duminică, 27 februarie 2011

Hereafter {2010}

Ce m-a surprins pe mine e ca e un film regizat de Clint Eastwood...si totusi mana lui nu se vede...nu ca ar avea el un stil specific ci pentru ca stilul filmulu nu e ceva ce Eastwood a mai vizitat in trecut. Toata treaba asta cu supranaturalul este dezbatuta cu bun simt, fara exagerari ci chiar cu un ochi critic cand vine vorba despre falsii din "meseria" asta. Probabil evenimentele ce au fost relatate de cei care au avut legatura cu viata de dupa sunt atat de comune incat depasesc barierele culturale (adica cineva sa fie influentat de cultura sa pentru a relata ce s-a intamplat dupa ce a murit si a revenit miraculos). E interesant din punctul asta de vedere si se vede ca tot scenariul a fost scris de un ateu sau unul care stie foarte bine cum gandeste unul...
Aici, Clint a fost nevoit sa contopeasca 3 povesti separate, fiecare dintre ele scrise cu minusuri, intr-un final ce intr-adevar a avut sens dar a fost si deosebit de previzibil. Aici se putea sa existe o surpriza, ceva. Inca un motiv pentru care am vazut filmul asta, exceptandu-l pe Clint Eastwood, a fost nominalizarea filmului la categoria cele mai bune efecte vizuale. Vreau sa spun ca scena de la inceput, cu tsunami-ul a fost sublima, perfecta chiar. Aceasta scena de cateva minute a fost suficienta pentru a primi o nominalizare. Ma asteptam la efecte si mai departe dar aia a fost singura scena in care s-au folosit la modul serios.
Pe langa faptul ca scenariul are minusuri, filmul intalneste si o bariera ce il impedica sa iasa in evidenta din partea grupurilor religioase, care sunt jigniti indirect in film. Chiar si asa, cu minusuri, e o poveste interesanta cu plusurile ei dar si cu minusuri. Il recomand, oricum.
7.9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu