vineri, 10 februarie 2012

Life in a Day {2011}

Asta nu e o realizare deosebita dar e oarecum unica...S-au mai facut chestii regizate care se intamplau in diverse locuri in acelasi timp dar as dori sa mai vad astfel de evenimente cinematografice.

Sunt o adevarata definitie a artei ce o reprezinta acest mic filmulet. Suntem toti cei care facem arta, emotiile, trairile, necazurile si fericirile noastre...Trebuie sa imbratisam ceea ce suntem si ce reprezentam. Constructia filmului a fost previzibila...adica de dimineata pana seara. De fapt, nici nu ma gandeam la altceva din moment ce e vorba despre viata dintr-o zi pe planeta noastra draga. Iar aceasta si locuitorii ei au fost prezentati cat de obiectiv posibil...de fapt, cred ca as fi vrut sa vad mai mult prezenta mortii pentru ca e aproape absenta insa doar insinuata. A lipsit in totalitate din imagini...decat daca numaram moartea catorva animale pe care le consumam cu atata placere dupa fara sa ne mai gandim cum au fost omorate si care e scopul lor aici.
Suntem o specie atat de curioasa si de interesanta incat ma astept ca noi sa fim primii care o sa descopere o specie extraterestra si nu invers. Adica ma rog...daca era vorba de extraterestrii acestia se prezentau de mult, nu vad in nici un fel rostul aceastei mascarade de-a ascunzisul. Filmul acesta e insa interesant pentru ca ne arata cat de diversi si asemanatori suntem in cultura, cat de mult ne regasim in altii si intr-un fel care e scopul nostru prin zona...Trebuie totusi sa realizam ca e un efort imens si aplaud aceastra initiativa si creatia finala. A fost ceva foarte frumos, cu un ochi neutru, practic o editare excelenta, insa as fi vrut sa imi atinga coarda sensibila si mai tare...
8.2/10

Un comentariu: