miercuri, 19 martie 2014

Winter's Tale {2014}

Primul film pe care-l vad din anul 2014...si incepem cu o prostioara. Nu e prostie in cel mai dur sens al cuvantului pentru ca tind sa cred ca publicul tinta nu sunt eu sau oricine peste 15 ani.

Filmul e un basm modern cu demoni, cu ingeri, cu Lucifer, insa nu si d-zeu ci Univers - efectiv, nu s-a pomenit de el in aceasta mare schema ci s-a vorbit numai de stele si Univers, ceea ce mi-a convenit intr-un fel. Iar Lucifer e jucat de Will Smith...unul din actorii mai indragiti din Hollywood. Filmul e o prostioara pentru ca se complica inutil...se complica mai mult decat ii era scopul.
La jumatatea filmului se intampla o tragedie si inspre final descoperim ca de fapt scopul era altul dar nu putea decat sa ne doara la doi metri in spate de scopul acesta nou. Da...sa ma explic. Povestea incepe undeva prin 1914 cand un hot tanar si priceput intra in casa unei frumoase tinere muribunde. Evident cei doi se indragostesc nebuneste unul de celelalt dar aparent un demon nu vor sa fie impreuna...pentru ca ce ar produce ei, daca raman impreuna, s-ar numi un miracol...si bineinteles, agenda lui Lucifer si al demonului jucat de Russell Crowe e sa impiedice producerea acestor evenimente. Planul celor rai reuseste, fata moare insa baiatul traieste inca 100 de ani (in care nu isi aminteste nimic) ca sa-si duca planul la capat...plan care ne lasa rece de la inceput pentru ca a fost grabit si nu ne-a implicat emotional deloc...desi trebuia, evident.
Toata premiza si tot haosul asta nu e destinat pentru oameni peste 15 ani pentru ca ii gasim probleme mult prea repede si mult prea evidente. Pentru celalalt capat al spectrului, filmul poate sa dea impresia ca e magic, frumos si foarte muzical (coloana sonora iese in evidenta - asta pentru ca e stridenta, nu grozava)...e o poveste moderna draguta dar in fine dezamageste si nemultumeste pentru ca nu ne pasa decat de prima parte, cea care a fost cu adevarat aprofundata.
Din moment ce s-au hotarat sa se duca 100 de ani in viitor (adica prezentul nostru) s-a dus totul de rapa.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu