vineri, 21 august 2009

Badlands {1973}

Film inspirat din realitate, a urmarit viata tumultoasa a Charles Starkweather si Caril Fugate...el de 25 de ani, ea de 15, a caror iubire a semanat cu cea a lui Bonnie & Clyde, numai ca cei de aici nu au jefuit banci. El a omorat cativa oameni, dintrun motiv nici de el stiut si ea s-a uitat...deci complice, cam nedreapta chestia asta.

El e clar un psihopat, amandoi sunt sariti putin de pe fix, neputand ca eu sa le deslusesc emotiile si sentimentele pentru ca au fata - stana de piatra. Face parte din personaj chestia asta, nu tine de talentele actoricesti ale lui Martin Sheen sau ale Sissy Spacek, amandoi au jucat cum trebuie. Insa ca oameni, sunt greu de intelesi...greu de categorisit chiar si in dosarul cu nebuni. Traiau intro lume a lor unde impuscatul face parte din joc si nu are pentru niciunul din ei un efect traumatic de durata. Ei pur si simplu impuscau pentru ca cativa oameni le invadau spatiul si altii pentru ca erau la locul neportrivit in timpul nepotrivit.

Regizorul, scenaristul si producatorul acestui film este Terrence Malick, care a mai facut filme ca Days of Heaven (am reviewu pe aici pe undeva), The Thin Red Line (si la asta am) si The New World. Toate au o caracteristica...imagini frumoase, poveste slabuta, acting bun, scenariu plictisitor. Acesta fiind primul film al lui Malick, nu e rau deloc...si prezinta o poveste de dragoste greu de inteles, condusa de spiritul adolescentin.

7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu