vineri, 21 august 2009

The Boat That Rocked {2009}

O barca plina de viata, plina de iubire, de ura, de distractie, de muzica excelenta, de oameni extraordinari...si la final realizezi ca te uiti la cele mai frumoase zile din viata lor. Nu pot sa ii dau destule cuvinte de lauda. E pur si simplu...atat de placut, e ca si cum la final toata lumea de pe vas iti e prieten de o viata...

Despre ce e vorba: Un vas mare e locul perfect pentru un radio adevarat, ce e o placere absoluta atat pentru ascultatori cat si pentru cei 8 DJ de pe el. E un radio liber, fara cenzura, cu muzica superba (am mai zis asta), fara morale, un radio pirat...dar care nu incalca nicio lege. Cei de la guvern, de atunci, s-au straduit luni bune sa conceapa o lege care sa ii faca sa le inchida radioul. Dupa multe luni de nascocit aberatii si foarte multa distractie si viata traita din plin pe vas, au gasit o lege care inchide toate radiourile pirate.

Filmul incepe cand un pusti adolescent este trimis de mama lui pe acest vas ca sa se lase de fumat...lucru prost gandit de mama lui, pentru ca pe vasul asta lumea se distreaza mai mult decat oricine de pe uscat...deci mult fumat, multa bautura si multe droguri usoare. Ce n-as da sa fiu si eu pe un vas de genu asta. Multa muzica buna, oameni unul si unul, amuzament constant (care apropo a venit de la tipul care a facut Blackadder si ceva din Mr. Bean plus Love Actually, Four Weddings and a Funeral, Bridgets Jones's Diary...deci un tip extrem de amuzant care face pe oricine sa rada la foarte, foarte multe faze din film.

Nu pot spune ca e un film profund sau cu un mesaj extraordinar decat acela ca libertatea de exprimare e un lucru superb si aduce multi oameni impreuna (vedeti toti oamenii care ascultau acest post de radio). Povestea se inspira din realitate...adica chiar a existat la un moment dat un vas pe mare in care exista un post de radio pirat cu idealuri diferite fata de cele ale guvernului. Pe atunci, in 1966, erau numai 45 de minute de muzica la radio...si era nevoie de un radio care sa difuzeze non-stop, ca acesta din film. Degeaba mai zic ceva. Aa, muzica e atat de buna si atat de bine aleasa incat tine locul cuvintelor in momentul cand o melodie e cantata...e superb.

TREBUIE VAZUT!!!

9/10

Un comentariu:

  1. am auzit numai cuvinte de lauda despre filmul asta :D o sa-l vad si eu cu siguranta:D

    RăspundețiȘtergere