miercuri, 5 august 2009

Banlieue 13 - Ultimatum {2009}

Daca mi-a placut primul, am simtit nevoia imediata ca trebuie sa vad si continuarea. Si am facut-o...right. Mi-a placut...fata de filmele de actiune pur americane asta mai are si o poveste reusita, desi simpla, nu neaparat interesanta.

Cartierul e din nou in pericol. De aceasta data se doreste distrugerea totala a lui pentru a construi cladiri noi de pe urma carora "geniul malefic" din spatele acestui plan poate face bani frumosi. Acest geniu malefic e unul din oamenii de incredere a presedintelui republicii asa ca acest plan se pune repede in functiune. Pe partea cealalta il avem pe Leito, domiciliat in acest cartier periferic. A jucat si in prima parte deci stim ca o sa aiba un rol important. Ca el mai este si capitanul Damien, un politist excelent a carui planuri sunt fara cusur. Amandoi se descurca cu o usurinta neomeneasca sa puna bete in roate tuturor ce le stau in cale.

Ca film de actiune e antrenant desi iti da impresia ca se lungeste inutil. E un film de actiune chiar reusit pentru europa care nu dispune de orgoliul american. Parcourul e misto, mai ales daca esti fan. Plus ca da foarte bine pe ecran, intrun film. Luc Besson este scenaristul ambelor filme si nu poate decat sa se perfectioneze o data cu trecerea timpului in ce priveste povestea. Desi trebuie sa ne gandim totusi ca e un film de actiune, nu o drama elaborata.

E lejer, e distractiv, poate putin plictisitor, dar sunt ignorabile fazele...asa ca merge.

8/10 la fel ca primul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu