luni, 13 septembrie 2010

Die Puppe {1919}

O fi ele papusi...dar unele mai au si sentimente, altele chiar sunt inzestrate cu chestia aia numita creier. Da...pe unele le iubim tare mult, pe altele le uram pentru ca ne-au facut viata amara (vorbesc la general) dar tot papusi sunt. Sunt dulci si catifelate in afara si o data ce le inlaturi cate un strat vezi adevarata faptura din interior...e chiar fascinant.

Aa, da...Die Puppe e "Păpuşă" in germana. Nu e de mirare, regizorul Ernst Lubitch a fost german, chiar daca mai tarziu s-a mutat in america sa faca filme. Pe mine m-a distrat filmul...m-a distrat in special Ossi, papusa, jucata de Ossi Oswalda care era pe atat de frumoasa, pe atat de caraghioasa si implicit sexy. Sa se strambe o fata cum o facea ea, cu frumusetea si sarmul natural...frumos si dulce, n-am ce zice. Totul incepe cu un decor creat de un papusar (care e chiar insusi regiozorul)...se pregateste sa spuna o poveste deci din start ne asteptam la ceva fantastic si fantezist...toate insa cu un talc.

Morala e simplista, e una desprinsa parca din basmele pe care le citeam cand eram mici in care morala era una singura. Aici e despre un baiat care se indragosteste de o papusa, din start insa ii da impresia ca papusa (care e de fapt fiica papusarului - povestea e mai complicata aici) are mai multe decat prezinta de fapt, are personalitate. O cumpara de la papusar si pleaca sa se insoare ca sa colecteze banii promisi, iarasi, o poveste complicata...insa este una foarte usor de urmarit pentru ca e intocmai prezentata ca un basm.Amuzant cam peste tot, fascinant, personaje unul si unul...unde Ossi oricum fura centrul atentiei...si asta nu numai pentru ca e frumoasa dar si pentru ca vrei sa vezi cum se comporta ca o papusa, ca un robot mecanizat care face lucruri la comanda...uh, pervers. Normal, nimic de genul asta aici...e chiar un film foarte cuminte pe care il recomand copiilor. 

8.4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu