sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Winter's Bone {2010}

Asta e filmuletul mic care poate...un candidat nu foarte serios la Oscaruri dar care atrage atentia criticilor prin faptul ca e puternic in mesaj si simplist facut cu cadre superbe de o frumusete rece care se simte.
Urmarim povestea unei fete de 17 ani care si-a luat lumea in proprii umeri...o mama bolnava mintal si doi frati poarta in grija. E mama lor si in acelasi timp o femeie extrem de puternica. Intriga incepe atunci cand i se spune ca poate pierde totul daca nu isi gaseste tatal, un fabricant de droguri (probabil metamfetamina, desi nu se mentioneaza nimic de genul asta). Dupa cautari indelungate la persoane care arata suspect, gandurile o poarta inevitabil spre directia fireasca, tatal ei a murit. Chiar si asa, are nevoie de dovada ca a murit pentru a-si salva casa si terenul. Sa tinem minte numele Jennifer Lawrence totusi...desi nu m-a dat pe spate rolul ei si portretizarea ei a acestei fete puternice si independente, putem vedea in viitor fapte marete de la ea si chiar roluri deosebite...asta daca isi cauta constant roluri deosebite.
In rest, red-neck behaviour de la toti ce o inconjoara, intotdeauna speriati ca sunt urmariti de politie si pe buna dreptate, intotdeauna suspiciosi si din nou, pe buna dreptate. Dar oricum, filme de genul asta am mai vazut...daca nu cu o fata de 17 ani atunci cu o femeie singura...introducerea mamei bolnave in acest film a fost pur si simplu pentru a atinge o coarda sensibila in plus. E realist, e dur, e intunecat cu jocuri subtile de lumina si culoare, e american.
7.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu