marți, 18 ianuarie 2011

Les yeux sans visage {1960}

Sunt sigur, si nu e singurul film la care cred asta, ca pe vremea lui a fost terifiantul de pe lume filmul asta...a fost o noua poveste a lui Frankenstein. Doctorul genial dar nebun ce creaza ceva din nimic...in acest caz, un doctor chirurg Genessier fura pielea de pe feţele necunoscutelor, fete nevinovate si le transplanteaza pe faţa fetei lui...
E oarecum un twist al vechii povesti, dovedindu-se ca in cele din urma, spre deosebire de original, ca a lui creatie e mai blanda decat creatorul...e angelica din orice punct de vedere, pana si chipul ei, transpus interesant pe masca fara expresie. In rest filmul e destul de stupid. Are multe goofuri prea evidente si enervante...fie in erori tehnice fie de machiaj...cum a fost scena in care stapana casei prezinta sotului ei cicatricea ei, unde a lucrat el...cand a facut asta, actrita a ridicat si linia ce tinea loc de cicatrice :)) . In fine, mi s-a parut o greseala destul de grava si observabila dar na...efectul s-a lasat construit din tipete si cele cateva scene cu sange, tipice horrorului.
Si doar pentru ca e Francez nu inseamna automat ca e un film bun. E un film slab, din cam orice punct de vedere a carui vreme s-a dus si care acum plictiseste si in cel mai bun caz amuza cu fazele ieftine care erau o data terifiante.
7.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu