sâmbătă, 22 august 2009

State of Play {2009}

State of Play este un exemplu bunisor de thriller politic. Dar e bunisor si nimic mai mult. Ca orice thriller politic se afunda in detalii greu de urmarit care fac filmul greu de inteles, pana la final, cand piesele se pun cap la cap pentru a forma concluzia.

Ce intelegem noi din filmul asta si cu ce plecam dupa vizionarea lui nu conteaza pentru ca nu intelegem nimic si nu ne alegem cu nimic. Totul se termina ca si cum tot ce s-a intamplat in filmul asta nu a avut niciun impact de niciun fel nicaieri. Coruptie la nivel inalt, secrete si mistere de nedeslusit si un final neasteptat. Mare scofala. Chiar nu e deosebit filmul asta. Poate e din cauza regizorului...unul foarte tanar, Kevin Macdonald, care a mai regizat un singur film din cele 15 titluri pe care le citesc de pe profilul lui...The Last King of Scotland unde Forest Whitaker face un rol monumental...in rest, nimic. Vrea sa isi formeze un renume, vrea sa iasa in evidenta facand filme cu actori renumiti, dar filme care nu au valoare.

Aici joaca actori mari si foarte mari...Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Helen Mirren, Robin Wright Penn, Jeff Daniels, Jason Bateman sunt toate nume pe care le cunoasteti sau nu, dar fetele corespunzatoare va sunt toate cunoscute. Bun, cum joaca aceste fete? Mai bine si mai putin bine. Russell este un jurnalist care stie sa-si faca treaba si o face bine si direct, intra in belele, gloante au zburat deasupra capului sau...joaca bine, standard, nimic deosebit. Affleck e extrem de banal. McAdams e un sidekick bun. Mirren are singura portiune dramatica din filmul asta care m-a bagat in priza, in rest, vax...si restu isi fac rolurile standard. Si nu ma asteptam la asta de la omul caruia i-a dat lui Whitaker un Oscar (da, regizorul are un rol foarte important in interpretarea unui personaj de catre un actor ... el da directiile).

Insa are cateva momente bune, incepe bine si atractiv, te face atent, insa te pierde pe drum ca apoi sa revii la final sa vezi cum se termina dar deja nu te mai intereseaza si nu prea te mai socheaza asa cum ai vrea. Nu il recomand.

6.75/10

2 comentarii:

  1. salut din nou, cacat cu ochi ce esti. nu ai dat add la comentariu. nici nu vroiam. vroiam sa citesti tu, nu orice dobitoc pe care chiar il intereseaza " blogul tau". oricum nu cred ca e macar unul. inca ceva. cu "deci" incepi o propozitie doar cand ai avut anterior un discurs si vrei sa tragi o concluzie. asa ca nu mai corecta pe altii. dobitoc de iasi ce esti. inca ceva: am vazut lista ta de filme. banuiesc ca ai 14 ani de te uiti la filmele alea. ai vreo 5 filme care le privesc adultii. in rest am vazut numai cacaturi. termin-o cu blogul asta de cacat si mai uita-te la un film adevarat... de pilda THE GAME

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, imbecil. Nu dau add la comentarii, intra singure. Incep cu ce vreau eu propozitiile. Daca e cu "deci" asta e treaba mea si asta am vrut sa subliniez. Daca te uitai la profil vedeai cati ani am si nu mai comentai degeaba. Am vazut "The Game".

    Si in plus, pot sa-ti sterg comentariul cand doresc eu. Asa ca las-o moale.

    RăspundețiȘtergere