sâmbătă, 19 septembrie 2009

Away We Go {2009}

Avem un cuplu. Acest cuplu trece printr-o etapa foarte importanta din viata lor. Sotia lui Burt (jucat de John Krasinski), Verona (jucata de Maya Rudolph) va avea peste 3 luni un copilas...acestia s-au mutat la parintii lui Burt pentru ca bebelusul sa aiba bunicii aproape de el atunci cand parintii sunt pe la munca. Acestia doi, Burt si Verona, vor cu disperare sa gaseasca un exemplu de parinte cum trebuie...pentru ca si ei doresc sa fie parinti buni pentru copilul lor. Sunt foarte realisti, cu picioarele pe pamant, fara aiureli, fara iluzii si comportament deviant.

Fiindca bunicii lui Burt pleaca in vacanta pentru doi ani si nu vor sa aiba de'a face cu bebelusul, cei doi din poza se hotarasc sa se plimbe din oras in oras, la diferite persoane pe care le cunosc pentru a stabili care e cel mai bun loc in care sa isi creasca copilul dar si un loc in care o sa-si cladeasca o familie. Prima oara merg in Phoenix unde intalnesc o familie de nebuni, femeia a luat locul barbatului in comportament, barbatul vazand ce se intampla s-a inchis in el si a devenit o femeie obedienta. Copii lor sunt grasi si neiubiti...a fost foarte amuzant dar si trist...de aici au plecat in Tucson, la sora Veronei. Aceasta nu are nici sot si nici copil asa ca au mers mai departe...in Madison la verisoara lui Burt, o nebuna, uber-hipioata care are niste conceptii cel putin nesanatoase pentru ea cat si pentru copii din jurul ei. Are doi. De aici au plecat enervati spre Montreal unde au gasit parintii perfecti...si aici au ajuns la o concluzie dureroasa. De ce unii parinti prosti au copii garla pe cand cei buni se straduesc sa aiba macar unul al lor dar infiaza. Au 4 copii pe care ii iubesc din rasputeri.

Astfel de povesti iti ridica spiritul, te inveselesc si iti arata ce e mai important in viata. Spre final Burt se duce la fratele sau in Miami unde sotia acestuia l-a parasit si pe el si pe fiica lor de vreo 10-12 ani. Filmul e combinatia perfecta dintre trist si amuzant si de asta il face un film la care te simti bine vizionandu-l dar in acelasi timp e un film care merita vazut si pastrat. E o comedie romantica foarte reusita si probabil cea mai buna de pe anul asta pana acum. A fost o placere, Sam Mendes a facut o treaba excelenta cu regia iar scenariul este original si foarte interesant. Mi-a placut foarte mult si il recomand.

9/10

2 comentarii:

  1. Nu pare interesant din cauza felului cum l-am povestit sau l-ai vazut si nu ti s-a parut interesant...pentru ca daca e a doua parere, nu e decat parerea ta. Nu iti plac comediile romantice...daca e din cauza primei chestii, atunci pare rau, am incercat sa-l fac sa-ti faca cu ochiul ca sa il vezi...

    RăspundețiȘtergere