marți, 15 septembrie 2009

Død snø {2009}

Dead Snow

Nu ma asteptam sa fie asa de prost prima data cand am vazut imaginile si posterele. Serios. Filmul asta, desi e facut in Norvegia, e extrem de Hollywoodish. Si eu, cum cunosc horrorurile europene, astea nu arata deloc cu cele americane. Asta a fost o exceptie care bineinteles a iesit prost.

Clisee peste clisee, si chiar daca si-au dat seama ca filmul e plin de clisee, incercand astfel sa-l faca mai amuzant, au dat-o-n bara lamentabil si la capitolul asta. Adica in tot filmul e posibil sa fie 2-3 faze amuzante, dar si alea slabe.

Singurul punct forte al filmului ar fi departamentul de machiaje. Au facut nazisti morti destul de infricosatori, chiar daca nu e vai de mine. Au reusit insa sa scoata un cliseu afurisit. Ala cum ca virgina sau cel mai neajutorat supravietuieste la final. Aici i-a luat in ordinea fireasca, de la cel mai slab la cel mai puternic. Au murit mai intai fetele si apoi baietii, terminandu-se cu al mai mare dintre ei, care nu arata prea multa promisiune la inceput. Cel la care ma asteptam sa supravietuiasca a murit fix atunci cand ziceam ca asta o sa traiasca pana la final.

Finalul e previzibil...cu loc pentru mai mult. Mor toti. Exista chiar si cliseul mosului, tipului mai batran decat adolescentii astia care vine la inceputul filmului si ii spune ca exista ceva rau pe aceste meleaguri. Lasati-ma fratilor...nu-mi trebuie. Daca exista deja unu care a introdus poate pentru prima data elementele astea, ala sa ramana, restu pot muri in liniste. Iar asta nu e o exceptie.

5.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu