marți, 29 septembrie 2009

Rudo y Cursi {2008}

Povestea a doi frati care doresc sa evadeze din saracia unui sat indepartat ne povesteste despre viata folosind metafora fotbalului...

Filmul este narat de personajul care ii arunca pe cei doi, Rudo (Diego Luna) si Cursi (Gael Garcia Bernal) spre faima si bani. In timp ce nareaza face intotdeauna conexiuni cu insasi viata in contextul fotbalului. Cei doi actori din rolurile principale intotdeauna au facut o treaba buna si acum nu e o exceptie. Gael e primul care pleaca spre faima...el e atacant, golgheter extraordinar.

Din pacate, meciurile de fotbal sunt cam false si nu ii vedem pe actori jucand fotbal cu adevarat. Mingea e introdusa digital...la final ce mai este un penalty colosal ce copie perfect tensiunea si suspansul dintrun meci de fotbal adevarat. Aspectul asta e facut foarte bine. Dar nu despre fotbal e filmul asta ci despre rivalitatea dintre frati si despre cum banii si faima ajung la capul unei persoane si il dezumanizeaza, il fac sa piarda controlul.

Pana la urma niciunul nu e castigat cu ceva...vedem ca la fel de repede cum vine faima si banii, la fel de repede pleaca. Iubirea dintre frati ramane intotdeauna, chiar daca rivalitatea dintre acestea e de cand...se stie foarte bine de cand...de la Cain si Abel. Care nu neaparat e un eveniment istoric ci o poveste ce simbolizeaza iubirea si ura dintre frati. La fel si filmul asta...nu e despre fotbal, e vorba despre rivalitatea din viata, fie ca e intre frati sau prieteni.

Filmul e regizat de fratele lui Alfonso Cuaron, Carlos Cuaron care promite multe filme bune, acesta fiind primul sau lung metraj. E de vazut pentru regie, jocul actorilor si poveste...

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu