vineri, 7 mai 2010

Yip Man 2: Chung si chuen kei {2010}

Ip Man 2: Legend of the Grandmaster

De data asta se urmareste povestea profesorului de arte martiale al lui Bruce Lee prin Hong Kong, acolo unde, eventual, il intalneste pe super-star. Dar pana la povestea aia e un film intreg...asta de fata.

Merge greu treaba cu deschisul unei sali de arte martiale...clientii sunt putini si acestia platesc greu la randul lor. Se zaboveste ceva la capitolul asta, pentru a arata ca filmul are si o poveste, nu numai arte martiale fara intriga. Intriga vine din mai multe parti...de la ceilalti maestrii de arte martiale dar si dintr-o poveste a unuia dintre maestrii, cel mai barosan, la propriu si figurat...cel interpretat de Expertul, daca mai tine cineva minte serialul ala, Sammo Hung.

Pana la urma, povestea paleste sub spectacolul de arte martiale Wing Chun si nu numai. Wing Chun insa e un stil foarte puternic si aici, foarte "mediatizat"...l-a folosit si Bruce Lee si datorita acestui stil este cunoscut ca unul din cei mai buni artisti in arte martiale. Loviturile sunt precise, puternice si scurte...astfel lasand loc atacurilor multiple si surprinzatoare. Povestea paleste sub acestea si din cauza ca povestea nu e asa de grozava. Cine a scris partea pentru englezi/americani a facut-o prea mecanic si prost. Oricum, toti actorii straini au jucat prost...astfel diminuand calitatea scenariului. Povestea nu a fost grozava deloc dar amintesc si despre scenele cu batai...desi au fost spectaculoase puteau fi mai scurte. De ce? O scena in care ajungi sa bati pe cine trebuie, si stim cum se termina, nu are rost sa o lungesti. Cele mai misto scene de actiune sunt cele scurte si puternice.

Muzica a fost un plus iar regia si dansul camerei a fost misto. E pana la urma un film misto cu un mesaj decent la final, parca pus din burta, desi cred ca s-a intamplat si in realitate. Asadar, un film cu arte martiale din cele bune, dar nu deosebit.

8.4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu