joi, 20 mai 2010

Youth in Revolt {2009}

Asteptam filmul asta de mult timp, probabil de cand am vazut trailerul...si nu am fost dezamagit. Desi e o comedie romantica cu adolescenti, scenariul inteligent si amuzant mi-a trezit interesul in continuare pentru a-l viziona pana la final.

Michael Cera interpreteaza adolescentul normal, nepopular, putin ciudat, inca virgin care e invizibil pentru fete. In spatele acestor superficialitati se afla un personaj cult, original, interesat sa fie autor si asa cum o arata stilul de a vorbi si vocabularul, e un personaj care are puterea de a deveni asta. E insa un las, un tip prea cuminte pentru binele sau si o data ce o intalneste pe ea, doar pe ea...Sheeni, aceasta il indeamna ca nu pot fi impreuna decat daca el e extra-rau. De aici incepe cealalta parte interesanta si amuzanta a filmului...crearea unui personaj-dublu, fiecare constient de celalalt, un fel de personaj imaginar care duce spre latura intunecata a sa.

Totul e vulgar si pervers insa amuzamentul e unul inteligent si nu umplut cu glume de buda. E chiar un scenariu lucrat si se vede prin multitudinea de evenimente deosebite si povestea adolescentina in care multi, daca nu toti, se pot regasi. Il recomand pentru poante, il recomand pentru personajele colorate si bine conturate, il recomand pentru mesaj...be yourself...si il recomand pentru stilul misto-inofensiv in care e facut.

M-am distrat serios vizionandu-l si poate ii mai acord o vizionare intr-un viitor mai indepartat.

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu