miercuri, 8 septembrie 2010

Histoire d'O {1975}

Nuditate gratuita si erotism de bun-gust, ce-i drept, dar misogin...numai pe placul nostru.

In fiecare scena in care o femeie se dezbraca nu e prezentata gata dezbracata pentru ca nuditatea in sine nu e tot timpul sexy insa actul de a da jos un obiect de imbracaminte e ca si cum ai deschide un cadou. Anticiparea e mana in mana cu elementul erotic. Asadar cam asta-i filmul asta, o ora jumate de numeroase runde de striptease rapid in care se prezinta frumusetea corpului feminin. Din pacate ma asteptam la o povestea mai buna...insa nu, filmul a fost un erotic standard, frantuzesc.

Cred ca cel mai evident e faptul ca femeile sunt folosite ca obiecte ce isi castiga respectul dupa ce se culca sau se supun total barbatilor. E cat se poate de misogin filmul asta insa e si din punct de vedere misogic real. Desi noi fugim dupa fete, o data ce le-am prins, ele incearca sa ne pastreze, sa nu care cumva sa ne scape...dar totul a fost prea gratuit, totul se invartea in jurul nuditatii si eroticului. Povestea nu numai ca a fost slaba dar ma asteptam sa fie vorba de o metafora sau simbolistica. Nu, nimic de genul asta si nici nu cred ca as fi fost multumit daca era ceva mai rasarit. Si mai mult, mi-a adus aminte de Eyes Wide Shut-ul lui Kubrick in care femeile erau folosite in mod asemanator...toate faceau parte dintr-un club in care, in mod sofisticat si pompos, erau impartite apoi barbatilor pentru fornicare.

Filmul e insa slab si satisfacator numai la modul superficial. As fi pus poza dar nici chiar asa de porno e blogu asta... 

6/10

2 comentarii:

  1. există o vorbă printre connaisseur-i..."până și Kubrick mai greșește"...dar parcă nu chiar așa flagrant, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, Kubrick nu a gresit atat de tare dar asta de a regizat filmul acesta da...oooooooh da :))

    RăspundețiȘtergere