joi, 2 decembrie 2010

Beregis avtomobilya {1966}

Beware of the Car
Grija la masina e un film care te uimeste si te amuza necontenit. E un film care te tine lipit de scaun, fiind construit in genul unui film cu suspans dar cu elemente clare de spoof pentru acest gen. Nu pot decat sa zic cat de mult am ras la fazele din el...a fost al dracului de amuzant si inca fresh dupa 44 de ani...chestie care nu e usoara. E genul de comedie din Dr. Strangelove sau Airplane sau o combinatie din cele doua combinand exageratul cu inteligentul iesind ceva de bun gust la care poti rade si dupa mai multe vizionari.
Despre ce e vorba in el totusi...asa rapid...e despre un tip, un agent de asigurari, care fura doar masina oamenilor care sunt in general escroci sau hoti. E un fel de justitiar care ofera o lectie de viata acestor oameni. Banii de pe masinile vandute sunt trimise orfelinatelor deci el nu o face decat pentru a trimite un mesaj si doar pentru sport. A fost sofer asa ca un lacat la o masina nu e ceva greu pentru el. Comicul se gaseste cam in orice situatie...chiar si in situatia urmaririi tensionate din orice film de suspans in care politistul il urmareste pe hot. Mi s-a parut una din cele mai reusite faze din tot filmul, memorabila si comica, ca varianta lui bugs bunny a "cursei cu broasca testoasa". Intreg filmul e un deliciu total, un film care e excelent facut si inca viu dupa atatia ani.
M-am bucurat sa-l vad intr-o sala de cinema plina pana la jumatate unde s-a ras la unison si cu pofta la scene excelente de comedie universala. Bine, poate noi romanii ne mai regasim in rusi dar chiar si asa, cred ca e universal. Un film excelent.
9.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu