vineri, 3 decembrie 2010

The Town {2010}

Ce film...te prinde, te tine si nu te lasa pana nu se termina. E bun din orice punct de vedere dar in special din regie si scenariul, ambele din mana lui Ben Affleck. E bine ca se da pe chestii de genu asta si ii ofera lui Christopher Nolan concurenta serioasa cand e vorba de combinat drama serioasa cu actiune de calitate. E noul standard actual si cine are o poveste reusita cum e aceasta din The Town, despre un grup de prieteni care dau spargere la banci din tata in fiu e un hit reusit. Si nu e tocmai comercial...e genul de scenariu care pe langa poveste are o cursivitate pe care multe din scenariile din ziua de azi nu le au si acesta e intotdeauna un lucru de apreciat.
De apreciat sunt si jocurile actorilor din rolurile principale...la serios vorbind, de rang inalt. Ben Affleck...pana si el stie sa joace si a aratat-o destul de clar in acest film. In sfarsit arata lumii cinefile ca are talent si ca Oscarul castigat cu Good Will Hunting nu a fost o greseala. Si tot el a regizat si restul castului care a jucat foarte bine...Jeremy Renner, care a atras atentia de la Hurt Locker, face si aici un personaj interesant si mai profund decat pare...luptatorul modern, gladiatorul care lupta pana la ultima suflare, vanatorul primordial. Ben a fost cel care desi se naste la fel de egal ca toti ratatii cu care este comparat ii depaseste cu inteligenta cu care s-a nascut si cu experienta pe care a capatat-o si din care a invatat ceva.
Pe langa toate acestea, Ben s-a intors in orasul in care ii place sa filmeze si in care si-a petrecut copilaria, Boston, USA, si are sarcina de a prezenta si orasul. Nu se cheama degeaba asa. Dar nu stiu, punctul asta nu cred ca a fost prea important pentru ca nu a fost dezvoltat prea puternic. Adica da, s-au aratat radacinile poporului care populeaza acest oras de la nasterea lui si se simte in fiecare scena accentul si felul de a fi al acestor oameni. E ca si cum ar incerca sa faca cineva un film despre cei din Iasi, cu ce au ei in mod deosebit...totul cu impuscaturi si o poveste de dragoste frumoasa. Asadat, recomand filmul si e chiar unul de pastrat. E bine facut din orice punct de vedere...
9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu