duminică, 26 decembrie 2010

Dalkomhan insaeng {2005}

A Bittersweet Life
De la creatorul filmului "The Good, The Bad, The Weird" a venit mai intai filmul asta, "Viata dulce-amaruie" a unui aghiotant al unui cap din mafia sud-coreeana. Nimic deosebit pana aici dar trebuie sa intelegem si sa studiem chiar titlul. Viata dulce-amaruie...amaruie am vazut ca e tot timpul...omorat, batut, sange, violenta, toate in exces.
Primeste la un moment dat o sarcina de la seful sau, intriga din film...sarcina ce il punea sa tina un ochi pe noua prietena tanara a sefului, sa nu care cumva sa insele. El bineinteles se indragosteste subtirel de ea...ii place inocenta ei si dulcetea ei (partea din titlu). Se indragosteste de ea dar nu a dus ordinul sefului sau pana la capat...nu spun despre ce e vorba pentru ca e un film foarte bun/misto care nu merita sa fie stricat de spoilerele mele.
Filmul e in continuare bazat pe violenta extrema, impuscaturi, sange la puterea "ridicol de misto". E despre razbunare si loialitate...si asta nu am inteles decat in final. Dorinta de razbunare am inteles-o de cand era urmarit pentru a fi torturat si omorat dar la final s-a dezvaluit ca e ceva mai profund, ceva la care nu ma asteptam. Nu a fost socant sau ceva de genul asta, pur si simplu nu ma gandeam ca acest caine e atat de dornic de a nu-si parasi stapanul. Acest criminal, transformat in samurai fara stapan e o masina de ucis credibila. Este ranita, este nimicita, scapa ca prin urechile acului cu ultimele puteri si revine in forta. Pot sa zic ca mi-a placut si l-as revedea cu placere. Are o poveste complexa care e si plina de actiune facuta foarte bine.
8.1/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu