duminică, 26 decembrie 2010

Wall Street: Money Never Sleeps {2010}

Nu l-am vazut decat pentru ca l-am vazut pe primul...cel din 87. Atunci era doar o poveste interesanta despre cum merge economia si ce face banul sa se invarta...acum insa a fost facut cu ocazia marii crize financiare din 2008 care inca zbiara in unele tari, cum e a noastra tara frumoasa.
Alt scop nu am vazut in filmul asta. Te mai invata vreo doua chestii despre economie, chestii pe care tu, un cetatean de rand oricum nu o sa le folosesti vreodata decat sa te lauzi cu ele in public, ca stii informatia respectiva. Nu ajuta, dar ajuta sa te dai snob. In fond, treaba cu bursa nu e atat de complexa dar e riscanta a dracului...e ca un joc de noroc cu cartile pe fata unde miscarile pe care le faci depind foarte mult de ce o sa se intample in viitor cu o firma sau mai multe. Deci na, nu strica daca vezi in viitor. Nicaieri nu strica sa ai talentul asta pana la urma. Ai bani, ii investesti in ceva ce crezi ca o sa creasca, primesti banii inapoi cu varf si indesat. E simplu dar toata treaba cu cifrele incurca lumea si are impresia ca e de fapt mult mai complicat...nu e.
Scenariul a avut cateva scapari de dragalosenie si ingeniozitate...mi-a placut in mod special o replica care cred ca a fost spusa chiar in scena de mai sus...parintii sunt oasele cu care copiii lor isi ascut dintii. O propozitie care spune ceva evident si normal intr-un mod interesant si demn de repetat. Actorii joaca "meh"...nu pot sa zic ca m-au dat pe spate desi Michael Douglas nu mai stie sa joace prost, nu la varsta asta. Shia nici nu m-a deranjat, dar nici nu m-a dat pe spate...are o fata de plangaret prea mult si nu m-a convins ca un tanar rechin ci mai mult ca (impreuna cu partenera de platou, Carey Mulligan) un adolescent care ia viata de coarne dar nu pare pregatit.
Nu a fost cine stie ce...de fapt, mi s-a parut si cam lung...dar depinde de perspectiva. Unele scene sentimentaliste puteau lipsi dar in fond lumea ramanea la fel si fara filmul asta...so...
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu