duminică, 8 decembrie 2013

Open Grave {2013}


Surprinzator film, chiar mai bun decat ma asteptam sa fie. Nota de pe imdb este putin dezamagitoare dar nu e foarte departe de adevar. E un film chiar destul de istet, mai ales daca nu stii nimic despre el. Si e lucru bun ca in trailer nu vezi mare chestie si nu iti prea dai seama ce se intampla. Asadar, daca nu ati auzit nimic despre filmul asta mai bine nu cititi ce scriu in continuare si luati de-l vizionati.

Open Grave incepe exact ca in imaginea de mai sus si se termina cu imaginea de mai sus. Ce se intampla intre conteaza cel mai mult. Avem vreo 5-6 oameni cu amnezie, atat stim la inceput. Fiecare incearca din rasputeri sa isi aduca aminte cine e si ce rost are el in padurea asta departe de orice urma de civilizatie. Incet-incet vedem cadavre mai peste tot...si daca nu cadavre, oameni care se comporta extrem de bizar, zombie-like dar nu chiar. Se comporta foarte agresiv, sa zicem asa...si pe parcurs, fara vreo graba sau ceva, aflam tot mai multe detalii despre ce se intampla in jur si cine e fiecare si ce scop are. Asta, mi s-a parut mie, a fost partea interesanta a filmului. A fost un alt fel de "zombie" flick. A avut o poveste mai interesanta, a avut intriga cu amnezia la toti...de ce o au toti si cum de i-a afectat atat de profund. Si m-a surprins atentia la detalii...cum fiecare isi aduce aminte numai ce corpul isi aduce aminte...cum ar fi condusul sau manuitul unei arme de foc, sau ce intra usor in reflex...cum ar fi cititul in alte limbi decat cea nativa.
Mi s-a parut ca s-a dat putin mai multa atentie la scenariu si mai putin pe efectul nimicitor si terifiant al zombiilor. Zombie care atunci cand apar sunt usor speriati, mai aproape de instinctele umane reale, fata de foamea necontrolabila a carnii umane...instinct care a iesit in evidenta foarte frumos la scena cu cei care taiau lemne si s-au oprit cand i-au vazut pe cei spanzurati.
Ideea e ca acesta e un film cu zombie gandit. Iar actorii joaca excelent...in frunte cu Shartlo Copley (District 9, Elysium, The A-Team). Il recomand, desi pana la urma subiectul nu e unul serios iar morala nu prea exista...ca sa nu mai zic ca inspre final te pierde putin.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu