duminică, 8 decembrie 2013

The Family {2013}

Luc Besson a zis ca se lasa sa mai regizeze filme de actiune si nu a mai facut-o din 1997 cu memorabilul The Fifth Element. Pauza la scris filme de actiune nici nu se pune problema, le scoate pe banda rulanta dar iata ca a iesit din pauza regizorala pentru Robert De Niro si Michelle Pfeiffer.

Si pot sa zic ca a facut o treaba mediocra cu filmul asta. A fost mai mult amuzant decat plin de actiune dar cred ca asta a fost si ideea pana la urma - asta nu inseamna ca e peste mediocru. Adica, pana la urma, de cate ori ai auzit de un film cu un mafiot care a fugit din state si a intrat sub serviciul protectiei martorului? Asta din start e hilar pentru ca astia mai degraba s-ar omora decat sa toarne pe cineva din gasca lor, pai aia-s ca nsite frati, asa cum a zis-o si personajul lui De Niro. Dar oricum, film superficial plin de hibe si de momente care nu isi au rostul...cum sunt cam toate momentele de la scoala cu cei doi pusti. Adica ce mi-au adus cei doi in afara de cateva momente ce-mi puneau maxim un zambet pe buze? Pai nimic dar s-a vrut o abordare diferita fata de ce stim de obicei cu filmele cu mafioti si s-a dat totul pe comedie...cum a fost si in Analyze This sau That. Bine, realizez ca daca lipseau povestile copiilor nu se mai chema The Family ci se chema Giovanni.
Din pacate am simtit cel mai mult lipsa personajului mamei, comparativ cu lupa pusa pe cei doi copii. Michelle Pfeiffer a fost o prezenta episodica si foarte distanta. Se putea si mai bine. Scena de actiune dinspre final a fost scurta si dulce, fara multe impuscaturi...de unde si concluzia mea de mai sus ca e mai mult un film de comedie decat altceva. Acum nu stiu, merita o vizionare cu amicii, daca duceti lipsa de filme horror (clar cele mai recomandate la intalniri cu prietenii).
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu