marți, 7 ianuarie 2014

About Time {2013}

Un film care respecta retata ce functioneaza de ani intregi...si tocmai de la un regizor care a mai folosit-o in trecut cu filmul arhi-cunoscut si arhi-iubit din cauza ca are de toate in sensul de voie buna, comedie, drama si romantism...Love, Actually.
Acum ca stim cine e vinovatul stim la ce sa ne asteptam. O poveste frumoasa, dulce si realista despre cat de frumoasa e viata...siropoasa chiar. Asa ca va intrebati, cum i-a facut si pe masculi sa se uite la filmul asta fara sa pufneasca de plictiseala si neinteres din 5 in 5 minute. Ei bine, s-a bagat tema calatoriei in timp. Personajul nostru principal, roscatul pe care nu l-am mai vazut niciodata pana acum (decat poate in Harry Potter, ca fratele lui Ron Weasley ce traieste mai mult prin Romania), poate sa calatoreasca in timp...but there is a catch. Nu poate sa calatoreasca cand si unde vrea el ci numai pe propria sa linie temporala si numai in trecut. Asta limiteaza treburile insa ii este lui Richard Curtis mai usor sa lucreze cu asta. Calatoria asta in timp a fost interesanta si trebuie sa spun ca a functionat pentru mine...m-a tinut mai atent si curios ceva mai mult.
Nu mi-a placut insa ce a zis la final...a ajuns sa-si dea seama ca are puterile astea degeaba. Traia fiecare zi asa cum venea, cu bune, cu rele si se incumeta sa nu schimbe nimic in legatura cu asta. Inteleg ideea pe care a vrut sa o transmita regizorul in final...dar totusi. Omul mai face greseli in fiecare zi, greseli pe care ar dori sa le schimbe. Oricat de nesemnificative par, ele au un efect colosal de-a lungul timpului...
Asadar filmul e dragut, ignorand treaba de mai sus ce m-a deranjat pe mine. In rest filmul e ok, e siropos si dragalas cu spectatorul. Il cocoloseste si ii tine mana tot drumul. Ii arata spectatorului cum trebuie sa arate o viata frumoasa si in mare parte are dreptate...pentru ca nu a aratat numai frumosul ci si uratul. Urat care, ne invata Richard, trebuie sa-l punem intr-o lumina pozitiva. Trebuie sa nu luam viata asa de in serios ci trebuie doar sa o traim. Cuvinte nu noi sau puse intr-o lumina noua...dar puse intr-un film care merge de vazut sub caldura paturii impreuna cu persoana iubita. Si merge de vazut de mai multe ori, de ce nu.
7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu