vineri, 17 ianuarie 2014

The Wolf of Wall Street {2013}

Martin Scorsese ne-a adus un film foarte interesant. Un film care ne povesteste despre viata unui adevarat bullshit artist. Omul asta putea sa-ti vanda propriul tau pix...asta pentru ca profita de naivitatea ta. Putea sa vanda gheata eschimosilor...pentru ca profita de naivitatea lor. Asa facea cu toti iar schema lui a fost fool-proof si din cauza asta a castigat milioane si din cauza asta a fost inchis pentru 22 de luni (dintr-o sentinta de 4 ani)...atat el cat si prietenii lui din film.

Cam asta iti arata ce poate sa-ti aduca o viata in care ai facut bani numai din "get rich quick schemes" pentru ca asta a fost, chiar daca s-a folosit de bursa. O viata rapida, care se termina repede...si nu ma refer ca a murit cineva, desi a fost de multe ori cat pe'ce. Nu, se termina repede frumusetea si bogatia pentru ca cand banii vin repede, ii arunci repede si nu stii cand sa te opresti. Si cand vin repede pe cai ilegale e si mai nasol. Problema cu filmul asta e ca nu decat entertainment. Nu tu substanta sau ceva. Martin Scorsese a mai scos in trecut si filme mai substantiale...aici nu e decat editare si cateva glume foarte bune. Adica filmul e o comedie la urma urmei, cu cateva momente dramatice unde Leonardo DiCaprio ne arata ca stie sa joace.
Si daca tot suntem la el, astazi au fost nominalizarile la Oscar pe anul 2014 iar filmul asta a primit cinci nominalizari. Cel mai bun actor in rol principal...bravo Leo, chiar meriti nominalizarea. Acum nu stiu ce ai sa te faci cu Matthew ca a avut si el un rol foarte bun, el fiind singura amenintare reala. Cel mai bun film...ei bine, au fost 9 locuri, bineinteles ca e loc si pentru un film de-al lui Scorsese, chiar daca nu o sa castige. Filmul are de toate, ce-i drept. Absolut orice...furtuni, nuditate, dragoste, umor, drama, tragedie, investigari politiste...tot ce vrei si ce nu vrei. Doar au avut timp in 3 ore sa arate de toate. Si culmea, toate sunt inspirate din fapte reale si au fost foarte fideli la capitolul asta...la aproape toate fazele. Google it!
Cel mai bun actor in rol secundar...mai, e ceva cu Jonah Hill asta. Joaca chiar foarte, foarte bine. A intrat in personajul asta si l-a facut al lui. A fost amuzant si serios...si am ramas masca la faza cand i-a aratat Leo notita aia galbena dinspre finalul filmului. A avut o reactie perfect controlata si dusa pana la capat. Si nu e singura scena, mai ca fura fiecare scena in care se afla. De fapt, el si Leo sunt perechea filmului si nimeni altcineva. Din pacate...Margot Robbie nu e decat o fata frumoasa, desi are si ea cateva momente. A aparut si putin.
Asadar filmul e despre cum nu trebuie sa faci daca joci la bursa si e despre cum sa nu te lasi dus de nas cand auzi ceva ce suna prea bine ca sa fie adevarat. De obicei nu e. E un film bun, nu l-as numi cel mai bun al lui Scorsese insa a folosit aici toata puterea lui. 3 ore in care vedem, asa cum am spus, orice. Gandeste-te la o viata de bogat si ai sa vezi ca ti-au folosit faza in film. Insa, o povara pentru filmul asta, este ca iti da impresia de repetitie...fac bani, consuma droguri, intra in bucluc and repeat. Asta e enervant dar insumezi totul asa...si faci abstractie de detalii. Nici nu stiu ce nota sa-i dau. Il consider un film mai bun decat 12 Year a Slave asa ca ii dau:
8.8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu