sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Carrie {2013}

Asa cum filmul din 1976 m-a lasat rece, acesta m-a enervat peste masura. Probabil si ala din '76 m-a enervat dar nu am bagat de seama la fel de mult ca la acesta. M-a enervat pentru ca nu am sa inteleg de ce trebuie introdus in filmul asta si nu numai un comportament de asta care nu are sens si nimeni nu da semn de vreun rationament sau logica de bun simt.

Inteleg ca temele principale sunt uber-religia si puterile supranaturale si ca avem de a face cu adolescente care trec prin pubertate si care nu cauta decat razbunare pentru orice rau li se face, logic, nu? M-a enervat deci Carrie ca avea stilul asta anxios de adolescenta care, desi arata bine, nu are nicio logica sa nu isi iasa din carapace desi mama ei e nebuna (alta enervanta) cu toata religiozitatea ei. M-au enervat si adolescentii idioti care s-au comportat imbecil si demodat acum...nu mai face nimeni chestia asta in liceu. Mai ales ca ele, fete intre fete, stiu cum e. Stephen King a fost poate atunci fix pe idee, dar a trecut momentul si nu poate fi adus inapoi cu filmul asta.
Asadar, pe langa ca e enervant, filmul nu aduce nimic nou genului, nu aduce nimic nou originalului decat niste efecte speciale facute prin CGI, deci nu cred ca un lucru bun...iar primul a fost regizat de Brian De Palma, nu de o necunoscuta cum e Kimberly Pierce. Un film inutil.
5/10

Un comentariu:

  1. Ala din 76 a lu dePalma e impecabil din punct de vedere tehnic si Piper Laurie + Sissy Spacek fac roluri foarte bune(cel putin Piper Laurie). Plus ca nu e chiar un horror, adica nu partile horror ies in evidenta, cat un anumit atac la adresa fanatismului tamp(ai observat ce hidoase erau icoanele alea cu Isus din casa lu Carrie, btw + "icoana" Piper Laurie). Plus ca pe alocuri aproape e inevitabil sa nu ma gandesc la Dawn din "Welcome to the dollhouse" a lui Solondz. E un filmmult mai fin si dupa cum am zis, foarte bine executat. Nah, poate unora o sa li se para cam depasit(muzica + moda acelei perioade etcetc), dar asta e irelevant.

    La asta nou n-a fost nevoie decat sa arunc un ochi pe trailer sa imi dau seama ca e degeaba. Kimberly Pierce a facut in 99 "Boys don't cry". Acolo a stiut cum sa isi aleaga actorii. Primul lucru care imi sare in ochi la filmul asta e faptul ca actorii alesi(cel putin protagonistele) sunt infiorator de prost alesi. Julianne moore e stearsa, inexpresiva, neconvingatoare, iar Moretz, desi ok ca actrita, se potriveste pe rol ca saua pe vaca.

    RăspundețiȘtergere