vineri, 12 decembrie 2008

Ghost Town {2008}

O povestioara destul de originala (dar nu chiar) despre un dentist antipatic, daca se straduie destul, si foarte anti-social, practic un singuratic. Intr-o zi, din cauza ca nu putea sa elimine cum trebuie mancarea din corp :) (am zis-o frumos, nu? :)) ) a avut nevoie de o colonoscopie...de obicei, pentru astfel de interventie nu e nevoie de anestezie, in special de una generala cum a dorit doctorul stomatolog Pincus (Pink ass, cum mai e numit de catre morti). Au aparut complicatii si a murit pentru 7 minute...din acel moment, ca niciodata pana acum, a inceput lumea sa il bage in seama fara ca el sa le ceara atentia...lumea asta era deosebita...era, moarta. Fiecare din ei ramanand pe lumea asta din cauza treburilor neterminate...
Si incepe aventura de aici...unul din morti e deosebit de bagaret (acesta fiind Frank jucat excelent de Greg Kinnear) si reuseste sa-l convinga pe Bertram sa faca o chestie...ajunge insa sa se indragosteasca de chestia asta, chestia fiind fosta nevasta a mortului, acum vaduva.
Insa cine e personajul principal e cel care "straluceste" in acest film, el fiind jucat de intotdeauna amuzantul Ricky Gervais (The Office - cel din UK, Extras, all british humor), care foloseste personajele sale care sunt asemanatoare, intotdeauna smug, infumurate, sarcastice si reuseste sa le faca placute si simpatizante...Gervais e maestrul comediei penibile, ciudate (awkward) si pe langa asta e un actor mai bun decat crede el si poate si mai bine.
Filmuletul e si foarte dulce/trist inspre final, cand unele cerinte ale spiritelor sunt satisfacute, astfel continuandu-si drumul spre casa...au fost momente frumoase.
Mi-a adus aminte de Stranger Than Fiction (pe care il recomand cu caldura), din nu stiu care motiv, probabil sa vad un actor de comedie ca joaca un rol atat comic cat si foarte serios, probabil si lookul filmului, I cannot pin-point it...eniuai...e un film placut, cam previzibil (cu exceptia catorva momente) dar care merita din cauza castului.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu