marți, 3 februarie 2009

It's a Mad Mad Mad Mad World {1963}

Da, chiar atatea Mad-uri sunt in titlu...special ca sa arate cat de "out there" e filmul asta, dar si cat de comic si cat de imposibil de imitat este. Un astfel de film merita sa fie vazut de fiecare locuitor al planetei :)) . Una din cele mai bune comedii screwball facute vreodata, una din cele mai memorabile si la 2 ore si 40 de minute, cred ca cea mai lunga comedie pe care am vazut-o si care e posibil de facut, fara a se repeta si a deveni enervanta.
Folositoare crearea unui astfel de film...si pentru ca aduce doze imense de amuzament si distractie de care nu te poti plictisi nici la a 10-a vizionare insa si pentru a arata o limita a imposibilului in ceea ce priveste comedia...oricine ar incerca sa faca ceva mai absurd din punct de vedere comic o da inevitabil in bara si ajunge la zona ridicolului si eventual a penibilului. Ceva facut doar cu un pas mic mai amuzant nu exista. Personaje mai colorate si mai amuzante nu exista deci un personaj mai exagerat de ar fi existat, tot filmul s-ar duce pe apa sambetei.
Despre ce e vorba si ce fel de subiect ar umple cele 2 ore si 40...pai...e o cursa pentru bani de'a latu tarii, de la nord la sud cu toate mijloacele de transport (in afara de tren)...masina (foarte multe poante s-au facut cu ajutorul masinilor...lucru extrem de dificil de facut...cascadorii excelente, viteza si accidente la evitate la mustata), avioane, camioane, biplane...dar in mare good-old-fashion cars. Initial vroiau sa iasa la o tocmeala dar fiind oameni nu s-au putut intelege asa ca, fiecare e pe cont propriu...si ce roller-coaster ride s-a format din asta, e ceva incredibil si minunat in acelasi timp. O placere de la un capat la altul.
E cu siguranta cea mai grandioasa comedie vazut de mine, probabil cea mai mare din istorie, o comedie epica. Pe care o recomand, asa cum am zis mai sus, la toata planeta. :))
9/10

2 comentarii:

  1. mai grandioasă decât „Dr. Strangelove”?

    RăspundețiȘtergere
  2. Grandios in sensul de mare (multe de alea si multe de celelalte), nu de mai bun sau mai inteligent...
    Inca nu s-a inventat spiritul ce ar surclasa Strangelove-ul...si nu o sa se intample niciodata.

    RăspundețiȘtergere