sâmbătă, 21 februarie 2009

Oscar 2009 - Ultimele preziceri

Si cum maine se difuzeaza la ora 3 dimineata, de parca ar sta cineva la ora aia sa se uite la o decernare de premii pe care poate sa o vada a doua zi luata de pe net, pe HBO decernarile marilor premii Oscar, a 81-a editie...am zis ca azi am sa fac ultimele pronosticuri...doar asa, for funziez.

  • Cel mai bun film al Oscarurilor din 2009 va fi...(drumroll...suspans...), evident...The Curios Case of Benjamin Button. Evident e alegerea mea si cred ca o sa fie o mare surpriza avand in vedere ca toata lumea, majoritatea, se asteapta sa castige porcarioara de Slumdog Millionaire...bleah!...adica hai nu bleah, ca nu e chiar asa de prost, au fost si o sa fie si mai proaste dar prea e ridicat in slavi la cat de slab este de fapt...asta e...opinia publica, nu critica, adica cea care conteaza.
  • Cel mai bun actor in rol principal va fi Mickey Rourke pentru o poveste dureroasa, reala si trista...plus ca joaca mai bine decat ceilalti nominalizati.
  • Cea mai buna actrita in rol principal va fi Kate Winslet nu pentru ca a jucat excelent in filmul asta ci pentru ca a jucat excelent anul asta, rolul asta plus rolul din Revolutionary Road au facut-o pe Winslet cea mai buna actrita a anului cu cele mai bune interpretari.
  • Cel mai bun actor in rol secundar va fi...nicio supriza aici...Heath Ledger. Sa fim seriosi, omu a jucat ca un nebun in filmul ala si te convinge...moartea lui NU ARE NICIO LEGATURA!!!
  • Cea mai buna actrita va fi...aici e greu...multi tin cu Cruz...eu zic ca o sa castige Marisa Tomei pentru ca pur si simplu mi s-a parut ca joaca mai bine. Cruz parca a jucat intr-o telenovela asa cum am zis la reviewul filmului lui Woody Allen.
  • Cel mai bun regizor...desi as dori sa castige Fincher nu pentru ca a facut o treaba mai buna decat Boyle anu asta ci pentru intreaga sa activitate ca regizor si sa nu uitam numele filmelor ce au ramas intiparite in mintea noastra ca Fight Club, Se7en, The Game, regizate de omu asta...nu o sa castige el ci o sa castige Danny Boyle pentru ca si Slumdog a fost apreciat si in felul asta i se acorda un premiu important, dar nu cel mai mare...bine, nu o sa fie singurul premiu important...asta e, cam asa se face dreptate in Hollywood.
  • Cel mai bun scenariu original. Daca ar fi sa aleg unul din scenariile pe care as dori sa le vad castigatoare acela ar fi cel din In Bruges. Celalalt, Wall-E, desi e si el foarte bun si simplu cu un impact imens te cam seaca pur si simplu din cauza ca ai vazut prea multe filme cu mesaje ecologice...Wall-E e unul din cele mai bune la capitolul asta dar nu o ia premiul acasa...cel putin asa cred eu.
  • Cel mai bun scenariu adaptat. Benjamin Button nu are cum sa castige pentru ca ar fi o prostie...scenariul sau seamana mult prea mult cu munca precendenta a lui Eric Roth si anume cea din Forrest Gump. A primit premiul pentru munca de atunci acum nu mai are sens pentru ca ar primi-o pentru aceeasi chestie. Deci nu. Castigatorul va fi Slumdog Millionaire...asta ar fi celalalt premiu important despre care vorbeam mai sus.
  • Cea mai buna imagine. Fara dubiu si echivoc - The Dark Knight.
  • Cea mai buna editare. Acelasi lucru...The Dark Knight.
  • Cea mai buna scenografie...aici o sa fie The Curious Case...pentru ca e mai dulceag, mai artistic decat The Dark Knight. Aceleasi sanse le poate avea Slumdog Millionaire din motive evidente.
  • Cele mai bune costume...desi nu am vazut filmul si nici nu intentioneaz castigatorul o sa fie The Duchess pentru ca multe din filmele ce descriu o Anglie din evul mediu trebuie sa aiba costume pompoase si complicate asa cum a fost anul trecut cu Elizabeth: The Golden Age si cu un an inainte de asta cu Marie Antoinette...deci e evident ca se cauta costume pompoase, complicate si stilate pentru vremea respectiva.
  • Cel mai bun machiaj. The Dark Knight pentru masca din silicon a Jokerului insa si pentru masca fara cusur a lui Two Face (sau asta merge la capitolul de efecte, cum se intampla si in The CC of BB cu masca digitala a lui Pitt pusa pe fata lu asta...?) si nu numai. Intra aici si mobilu in stomacu lu ala, cicatricele lui Wayne, fata Jokerului fara cosmetice/war paint si altele care nu imi trec acum prin minte.
  • Cea mai buna coloana sonora. Desi multi cred ca o sa castige cea din Slumdog, eu vrea si cred ca o sa castige cea din Wall-E. A avut o importanta enorma din cauza ca in prima jumatate nu au fost dialoguri deloc asa ca muzica a avut rolul crucial de a umple acea gaura si a reusit ca oricum Wall-E e un film extraordinar.
  • Cea mai buna melodie este cea din Wall-E cantata de Peter Gabriel pe care il stim cu totii. E o melodie placuta, care spune multe si care ajunge direct la suflet.
  • Cel mai bun sunet, cea mai buna editare a sunetului se duc toate la The Dark Knight pentru ca merita.
  • Cele mai bune efecte vizuale. Aici tot TDK castiga pentru filmul nu se invarte in jurul efectelor. Efectele, desi sunt facute cu maestrie, sunt genu de efecte care se infiltreaza in poveste si ajuta la buna povestire a actiunii filmului si nu genu care focalizeaza intreaga poveste pe ele. Duc povestea mai departe si nu se opreste povestea la ele. Plus ca sunt foarte multe care nu sunt generate pe computer ci sunt facute in realitate, cum ar fi flicul tirului.
  • Cea mai buna animatie de anu asta e fara dubiu Wall-E asa ca nu mai zic de ce o sa castige asta sau de ce celalalte nu. O sa castige asta si de nu, o sa fie cel mare soc al anului.
  • Cel mai bun film strain. Vals Im Bashir. Pe care o sa-l vad imediat
  • Cel mai bun documentar. Man on Wire. E un film foarte placut cu o povestea foarte interesanta...plus ca e facut foarte bine.
  • Cel mai bun scurt-metraj de animatie. Presto pentru ca ne aduce aminte de ce e mai frumos in desenele animate pe care le vedeam cand eram mici.
  • Cel mai bun scurt-metraj: Grisen.
  • Cel mai bun documentar de scurt-metraj: Smile Pinki.
Ultimele doua le-am ales dupa notele de pe imdb :)) .
Cam astea ar fi...sper sa fie asa ca na, am avut incredere in instinctele mele si anu trecut si avusei dreptate...cine stie, poate nu o sa fie asa anu asta...oricum, nu ma deranjeaza.
E pentru distractie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu