luni, 16 februarie 2009

Roman Holiday {1953}

A fost o placere de film. Originala drama romantica americana...cu actiunea situata in Roma si numai in Roma...si numai in Roma se poate prinde o astfel de atmosfera si cine sa o prinda atat de bine decat nimeni altul decat William Wyler (Ben-Hur si altele pe care nu le-am vazut dar acum intentionez serios sa o fac)...si de ce ar prinde un american atat de bine atmosfera unui oras strain? Pentru ca stie sa faca diferenta dintre orasele pe care le stie si cele pe care nu, ca acesta. E posibil sa mai fi filmat in acest oras, nu stiu, dar ideea e ca numai un strain, un turist stie sa pretuiasca cladirile si monumentele acelui oras deoarece pentru el sunt ceva nou...bine, e posibil sa ma insel in aceasta privinta insa eu asa simt...

Roma este locul perfect in care prezinti o poveste de dragoste, una pe care din nefericire am mai vazut plagiata in atatea alte filme pe care nu am sa le mentionez din cauza ca nu merita...fantanile, cladirile, arhitectura, decorurile ce nu necesita adaugari fac din oras scena perfecta.

Povestea de dragoste dintre o printesa si un jurnalist este fantezista dar tocmai asta e frumos la ea...arata putin speranta intr-un mod placut si atragator spectatorului...printesele moderne nu prea se arata pe la filme si tv din cauza ca le vedem mai des pe cele din basme. Versiunea moderna a acesteia s-a saturat de atatea baluri plictisitoare si intalniri aranjate in avans si vrea doar sa fie o persoana normala care se distreaza ca o persoana normala. Doreste sa fie libera, rebela. Audrey Hepburn, aceasta superbitate intruchipata cu chip de inger, a meritat Oscarul pe care l-a primit dar simt ca l-a primit pentru intreaga cariera si cea de inainte de acest film insa si cea de dupa...in special cea de dupa, insa simt ca trebuia sa-l mai primeasca inca o data sau de doua...e o actrita foarte talentata.

Cum am zis mai sus, povestea se invarte in jurul acestei printese care doreste sa evadeze de monotonie si vrea sa fie iubita. Are si cateva momente amuzante, insa nu haha funny ci doar demne de un zambet si o senzatie placuta ca doar vezi un film placut.

8.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu