joi, 5 februarie 2009

Time out...

Dea, s-a bulit hard-diskul...mama lui de hardware.
Si doar e de calitate...e Western Digital de 320 de giga. Cum s-a intamplat:

Dimineata cand dau sa deschid computerul, pauza. Nimic. Mi s-a mai intamplat asa, sa nu se deschida computerul, fie de la caderile de curent care sunt din in ultima saptamana foarte frecvente, mai ales pe la 12-2 noaptea. Mi-am zis...scos cablul de la sursa si il pun la loc, a mai functionat si in trecut. Apas pe buton. Nimic, iar...bai ce naiba? Urmatoarea concluzie a fost ca s-a ars sursa, am mai patit si asta in trecut. L-am desfacut, chiar daca avea sigiliu, nu are nimic ars sau explodat in el (da, asa s-a stricat data trecuta, a explodat, efectiv) il inchid la loc si cum maica-mea oricum are treaba prin oras i-am dat-o ei sa o duca la magazinu de unde a cumparat-o. Sursa nu are nimic si cica a pus-o la un computer care are hardware mai baban decat al meu, deci consuma si mai mult. Concluzia lu ala e ca e de la placa de baza.

Duc toata carcasa impreuna cu sursa la tip sa vada care e faza...face legatura dintre sursa si placa de baza, baga sursa in priza si porneste animala...n-are nimic. Ma duc acasa cu gandul ca o sa mearga. Ajung acasa, fac legaturile necesare, de la sursa la hard si de la sursa la dvd-rw. On. Iar nimic...hai ca e culmea de acuma...ce dracu are? Alta concluzie...e de vina cablul de la sursa la priza. Merg sa cumpar unu de la alta magazin, mai apropiat. Mi-l da, stau doua minute sa aflu cat costa si cand colo nu au cablul la gestionar si deci nu au pretul pentru el...mi-l dau pe gratis. Cum pe gratis, zic eu? Uite asa...Mda...interesant. Ma duc acasa, pun cablul nou, bag in priza, buton, nimic..................

Nici nu mai stiam ce sa-i fac...La ala de a zis ca nu are nimic prima data nu mai ma duc ca si asa i-am dat 10 lei ca nu a facut nimic ci doar s-a uitat la el. Si apoi mi-am zis ca ar trebui sa fac cum a facut el. Sa conectez sursa numai de placa de baza sa vad daca la priza mea merge...poate e priza de vina :)) . Merge. Ia stai...ca asa a facut si ala...deci ori DVD-RW e de vina, ori hardu. Evident, DVD-Rw nu are nimic si de fiecare data cand conectez hardu de sursa, si dau sa porneasca e ca si cum s-ar ineca...primeste un impuls electric intreg calculatorul (se misca un mm ventilatoarele de la procesor si sursa) si apoi nimic, liniste. Mama masii de hard...il am de un an si gata...asta i-a fost viata. 'tu-i cruşea mamii masii lui. Deci s-au dus poze, care sper ca se pot recupera in vreun fel (evident, azi m-am dus la firma de la care l-am cumparat, inca e in garantie 2 ani :)) - deci e un WD de 320...pe care nu il mai recomand, nici nu mai stii ce firma e buna.), s-au dus filme, care trebuiau puse pe dvd, la fel ca pozele...ironic chiar. Chiar in dimineata cand l-am deschis si nu mergea eu vroiam sa pun toate pozele pe dvd :)) .

Acum scriu de pe minunatul meu laptop Dell Inspiron 6400, pe care nu am sa-l mai tin nopti intregi deschis, cu monitorul inchis ca sa copii filme...si nu am sa mai fac asta nici cu viitorul hard care apare peste 2 saptamani. Pana atunci, am sa vad ce filme copii...asa ca mai dureaza pana la urmatorul review. Poate fac la un film vechi pe care l-am vazut demult...nu stiu, sa vad ce chef am.

2 comentarii: