vineri, 6 martie 2009

Good Morning, Vietnam {1987}

GOOOOOOOOOOOD MORNING, VIIIEEEETNAAAAAAM!!!

Cateodata razboaiele au cele mai ciudate surse cand vine vorba de ridicarea moralului...
Desi e un film vechiut care a mai fost dat la teve de multe ori, nu am avut niciodata sansa sa il vad cap coada si pentru mine e ca si cum nu l-am vazut deloc...apoi, a mai trecut o vreme cand l-am uitat sau comedia lui Robin Williams nu imi atragea atentia in ziua respectiva...dar in sfarsit am avut ocazia sa-l vad cap-coada si pot spune sincer ca e un film sincer...

Un film despre razboiul din Vietnam, razboi folosit ca povestea de baza in atatea filme care aleg sa spuna o povestea de o realitate dureroasa pentru oricine...dar cel care a prins esenta acestui razboi intr-un mod unic si cu adevarat memorabil a fost filmul Full Metal Jacket creat de marele Stanley Kubrick, un adevarat clasic. Aceste doua filme, vazute una dupa alta, intro ordine aleatorie cam insumeaza despre ce e razboiul asta si de ce a fost nevoie de el...bineinteles, nu e ca si cum as ridica filmul de azi cu extraordinarul F.M.J. insa vedem doua pareri despre acelasi lucru, una cu o latura comica si una cu o fata brutala si hipnotizanta. Ar mai fi si Apocalypse Now pe care ar trebui sa-l mentionez cand vine vorba de filme despre razboiul din Vietnam insa trebuie sa-l mai vizionez o data pentru ca prima data nu prea m-a convins...trebuie urmarit cu mai multa atentie.

Asta de azi a fost un film usor, amuzant, care atinge coarda sensibila a privitorului (in special in momentul cand canta Louie Armstrong "What a Wonderful World" in background si pe ecran vedem explozii si moarte...), vedem, poate cea mai buna prestatie comica a lui Williams pe care a facut-o vreodata in filme, asta depinde de fiecare...insa in final, este un film ce merita vazut si poate revazut, cu siguranta are stofa de asa ceva. Se putea insa ca povestea sa aiba un plot, adica o poveste ce incepe la inceput, intriga creste si se termina in final...aici, mai mult e vorba de actiunile unui DJ si efectul ce il au vorbele sale pentru soldatii carora le vorbeste...deci pana la urma nu e decat un film bun.

7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu