joi, 19 martie 2009

Inkheart {2008}

Mai intai...motivele pentru care am vazut filmul asta, din cauza ca nu e tocmai genu de film care sa tipe: "Uite-te la mine wei omule wei!!!"
Nu exista unul mai important asa ca sunt puse in ordine aleatorie...acum, care ar fi astea...hmm...cred ca ideea generala a filmului pe care am prins-o din trailer...aceea ca ar fi cativa oameni pe lumea asta (adica aia din film, evident) care orice ar citi dintr-o carte s-ar indeplini in realitate...ex: citesti intr-o carte o bomba atomica si in fata geamului tau o ciuperca atomica de toata frumusetea tocmai ce creste pentru a produce moarte, distrugere si haos. Bineinteles, din cauza ca acest film e unul de familie, in care violenta e minima, injuraturile sunt slabe si dulcegarelile la maxim aceasta ciuperca nu se produce insa se produce o Umbra imensa formata evident din nori negri care aduce moartea in cantitati mari. Din nou, daca e un film de familie, fericit and all that ce credeti ca se intampla cu acest monstru? Exact. Aia se intampla. Bravo!!!

Alt motiv al fi ansamblu de actori...Brendan Fraser care ma enerveaza din ce in ce mai mult (asta am descoperit in filmul de azi ca pana acum nu prea) din cauza rolurilor pe care le alege in ultima vreme...Helen Mirren pe care as viziona-o oricand din cauza ca e pur si simplu e o actrita de nota 10, pacat de rolurile pe care le primeste...Andy Serkis care face un villan banal dar la care ma asteptam sa fie interesant si Jim Broadbent pe care nu il stim dupa nume ci dupa rolurile pe care le joaca...cam asta ar fi de la actori. Niciunu deosebit sau interesant...nici macar Paul Bettany care ar avea persoanjul cel mai interesant.

Sursa de inspiratie e buba...probabil a fost scrisa bine si frumos ca o carte de basm moderna insa chiar si asa ideea nu mi se pare prea interesanta si demna de adaptare pe marele ecran. Calitatea filmului e putin deasupra filmelor de Hallmark, de acelasi gen, cu efecte proaste spre bune, cu joc actoricesc per total slab insa cu un oarecare mesaj: Cititi mult...si daca nu, scrieti...numai nu stati degeaba in fata calculatorului si va uitati la filme. NU!!! CITITI mult, orice numai cititi!!!

Bine...na!

6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu