joi, 9 iulie 2009

Bad Taste {1987}

Prost gust e putin spus. Dar acum stai si te gandeste...daca filmul se cheama "prost gust" trebuie sa-l luam ca atare? Adica sa-l luam de bun daca el se cheama "Prost gust"? Eu zic ca nu. E un film extrem de prost, chiar si la standardele de film independent. E un film extrem de prost din cauza ca s-au focalizat numai pe efectele speciale si nu pe poveste sau actingul actorilor.

Tot ce apartine lui Peter Jackson e facut bine, mai putin faptul ca el joaca 2 roluri importante in filmul asta. El nu e actor si atunci cand este actor e unul foarte slab. Ala de mai sus, cu ochelari si cu Uzi e Peter Jackson, un om de stiinta ce vaneaza extraterestrii careu au uniforme asa cum il are ala de mai sus.

Regia apartine lui Jackson si n-am gasit nicio asemanare dintre regia la filmul asta si cel de la Stapanul Inelelor. Nici una. Ma gandeam ca macar la fazele mai mici am sa vad, mai putin intense de atata actiune gore si ceva mai mult dramatism...dar nimic. E un film prost de la un capat la altul. Un film prost care a ajuns la rangul de film cult, laudat, etc. E primul film serios al lui Peter Jackson si am ajuns la concluzia ca primul film al acestui mare regizor care ne-a adus trilogia Lord of the Rings e unul foarte gretos si foarte plictisitor. Actorii sunt enervant de prosti. Facut cu bani putini, bine bine, dar nici macar vreo 2 actori mai bunicei care nu sunt asa de penibili nu a gasit?

Editarea e facuta de un tip Jamie Selkirk. Stiti ce s-a intamplat cu el? A luat un Oscar pt The Return of the King. Si asta doar pentru ca a ramas amici cu Peter Jackson. Brent Burge a ramas prieten cu Peter Jackson si a facut editarea sonora la toata trilogia si la multe alte filme cunoscute...si a inceput cu Bad Taste...

Filmul e produs, regizat, jucat, filmat, editat de Peter Jackson. S-a mai ocupat si de machiaje si de efectele speciale. E filmul lui. In totalitate. E ridicol.

Dar e pacat...pentru un film atat de prost, nu pricep pentru ce e atat de laudat. Insa unele faze sunt de laudat in filmul asta cum ar fi efectele speciale si regia. In rest, prost.

5/10

2 comentarii:

  1. Mono, nu pot sa cred cat de dobitoc poti sa fii! Ai luat in serios acest film ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma, chiar si pentru un film care nu merita luat in serios...E FOARTE PROST!!!

    Oricum ai lua-o. Ce vroiai sa fac? Sa rad? Cum naiba sa rad cand e atat de imbecil?

    Filmul se cheama "prost gust", poti sa fii atat de tont sa crezi ca l-am luat in serios?

    RăspundețiȘtergere