joi, 16 iulie 2009

Il grande silenzio {1968}

Klaus Kinski e actorul ce trebuie urmarit in filmul asta. Asta pentru ca ne arata un personaj negativ cu adevarat malefic. Numai dupa expresia faciala si tonul vocii se poate observa ca un astfel de om nu e genul cu care sa te pui intro lupta cu pistoale ca in vestul salbatic.

Personajul pozitiv este un mut a carui gat a fost taiat incat sa-i "taie" vocea dar nu si viata. El urmareste vanatori de recompense in anii 1890. Il cheama "Tacere" sau Silence...e stereotipul pistolarului din partea aceea a lumii. Tacut, cool, e cel care a vazut mai multe decat multi altii si isi traieste viata in liniste dar si dreptate. El nu e primul care scoate pistolul...intotdeauna il lasa pe cel care intentioneaza sa-l impuste sa faca primul pas in acest sens. Astfel, are si legea de partea lui.

Inceputul filmului e destul de slab, din orice punct de vedere si dubbingul e enervant si derutant.
Ca realizare nu e prea grozav insa e un western bun/bunicel. Si are de toate...impuscaturi, femei frumoase, dragoste...una din primele iubiri interasiale pe marele ecran de la aceea vreme. Si aparent, e dupa un eveniment real. Masacrul de la Snow Hill. E un fel de The Good, The Bad & The Ugly in zapada...sau un fel de The Silence, The Loco & The Sheriff.

7.25/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu