marți, 21 iulie 2009

Lethal Weapon 2 {1989}, 3 {1992} si 4 {1998}



Pozele sunt in ordine...de la 2 la 4. 4 filme cu aceeasi oameni...pe o durata de mai bine de 11 ani. Bine, n-au muncit ei chiar in fiecare an, ca in Harry Potter, dar acumulate alcatuiesc o perioada mare in care multi oameni lucreaza pentru acelasi gen de film...actiune/comedie.

Nu pot sa il comentez la nivel profund pentru ca sunt filme extrem de comerciale cu accent pus pe prietenie si valoarea familiei. In Arma Mortala 2 cei doi eroi se lupta cu neo-nazistii din Africa de Sud care au cantitati imense de aur si bani. Multa actiune si cascadorii impresionante. Distrugeri de cladiri si multe, multe gloante. Evident, toate sunt facute dupa acelasi tipar. Tot ce e diferit sunt cateva parti din povestea generala...o evolutie daca doriti si bineinteles, alte personaje negative in fiecare film. In al treilea au fost politistii corupti sau fostii politisti care fac afaceri cu arme care trebuiau sa ajunga la reciclar. Cred ca partea a treia a fost cea mai slaba dupa parerea mea...dar oricum toate primesc aceeasi nota. In ultima se lupta cu mafia chinezeasca care aduc sclavi pentru a munci pentru nimic pentru a face un ban...

In al doilea personajul lui Mel se indragosteste de inamic, o actrita blonda al carui nume nu ma intereseaza...in al treilea o intalneste pentru prima data pe Rene Russo si se indragosteste de ea...in al patrulea afla ca o sa aiba un copil cu ea insa inca nu s-au casatorit. E o problema.

Dupa al doilea film, Joe Pesci a revenit pentru fiecare continuare pentru a fi personajul extrem de energetic si enervant (a se traduce amuzant pentru public) care ii mai ajuta pe cei doi mari eroi. In ultimul mai bine si Chris Rock, tanarul politist capabil si inteligent care are probleme cu discriminarea rasiala, asa cum il stim de la stand-upurile sale. Chris Rock il joaca pe Chris Rock in filmul asta.

Dar pana la urma toata lumea tot pentru perechea Mel Gibson - Danny Glover se uita. Amuzanti, curajosi, se completeaza reciproc...iada-iada. Si asa mai departe. Sunt sarea si piperul acestei serii si nu o zic din cauza ca unul e alb si celalalt e negru. Neah. E o pereche distractiva si intotdeauna pusa pe actiune, implauzibila, ce-i drept, dar asta-i Hollywoodul pentru tine. Explozii masive, mii de gloante, putin sange, eroii niciodata loviti mortal desi pe deasupra capului si peste tot in jurul lor zboara plumb mortal...clisee ori inventate de aceasta serie ori puse in scena din filmele mai vechi. Nu ma doare in mod deosebit.

Ceea ce conteaza e asta. Daca urmariti aceasta serie este garantata distractia voastra pentru vreo 8 ore. Pentru ca are de toate pentru toti. E o serie pe care o vezi cu placere si dupa 20 de ani si peste 40. E ceva usor, e digerabil, fara nevoie de puterea creierului, e distractie marca Hollywood. Toate aceste trei filme primesc nota:

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu