joi, 20 mai 2010

The Book of Eli {2010}

M-am uitat la filmul asta cu gandul ca nu trebuie sa-i acord multa atentie...oricum aveam niste treburi facultative de facut asa ca l-am pus in background sa-l ascult in timp ce imi termin treaba.

Printre crapaturile de timp pe care le-am gasit am vazut ca stilul vizual e interesant...arid, scortos, sepiecesc, ireal si post-apocaliptic. Aparent noi, dupa razboaie indelungi si dupa ani intregi de nepasare fata de planeta am ars atmosfera atat de mult incat pentru o perioada soarele a ars prea tare, orbind si "arzand" tot ce era viu. Supravietuitori exista, aceasta luptandu-se pentru orice farama de veche umanitate pentru a gusta vechi amintiri sau un surplus de civilizatie.

Cu toate astea, filmul asta a fost facut numai din cauza lui Denzel. Povestea post-apocaliptica apeleaza iar la ecologie si asta devine invechita dupa ce vezi zeci de filme cu subiect asemanator, care au aceeasi idee insa alt ambalaj. Apoi, privind cealalta parte a povestii, aceea despre religie...mi s-a facut sila si nu i-am dat importanta. Da, religia e factorul ce porneste razboaie si faptul ca au fost arse si interzise toate bibliile in timpul razboiului a fost o chestie desteapta. Iar in legatura cu asta e si finalul...imprevizibil si ridicol. Adica cum sa fie personajul nostru asa cum s-a relevat in final si sa supravietuiasca pana atunci? Mai da-o-n mamica ei de treaba. E atat de bun incat si in conditia aia ii bate pe toti? Pff...mdea.

Detalii care mi-au placut? Scenele de actiune au fost decente...desi si alea exagerate ca doar sunt scene de actiune...Mila Kunis mi-a placut, dar de ea oricum imi place in orice film, she's just cute...Denzel a muncit mult pentru scenele de actiune, probabil desi sunt exact genul care explica conditia sa, minimaliste si puternice, folosing numai maseta aia a lui. Ramane totusi un film super comercial care si-a gasit loc sa faca reclama la o sumedenie de firme si obiecte...eh.

6.75/10

3 comentarii:

  1. Dacă-ți place Mila Kunis tre' să vezi Extract - cred că-i de prin 2008 filmul. E regizat de Mike Judge.

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am vazut si pe ala...probabil nu l-am comentat ca nu aveam ce sa comentez...si da, upon closer inspection i-am dat 6.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ea era imbracata ca la parada modei, jenant.
    Iar el vasleste la greu dupa ce a fost impuscat in burta.
    Pacat de talentul lui Denzel.

    RăspundețiȘtergere