vineri, 9 iulie 2010

Baisers volés {1968}

Stolen Kisses

Film frantuzesc pana in maduva, regizat si scris de Francois Truffaut. Ce mi-a placut mie in mod deosebit la filmul asta a fost nebunia pura care parea sa acompanieze fiecare scena din film...

Fiecare scena avea o senzatie ca vrea sa fie luata in serios dar ti-e imposibil sa nu razi sau sa nu ti se para macar amuzanta. Cu toate astea fiecare scena, desi da aceasta senzatie de confuzie si contradictie este de fapt, din start, una amuzanta in care senzatia de seriozitate nu face decat sa adauge la distractie si amuzament. Urmarim povestea unui adolescent tocmai dat afara din armata pe motive psihice (a picat testul asta)...dar ne dam seama repede ca a facut-o anume si chiar ii merge mintea.

Se angajeaza la o agentie de detectivi si aici incepe panarama, frameul de mai sus fiind dintr-o scena in care urmareste o femeie putin prea aproape si identic cu desenele animate, tip-til dar la doi pasi in urma ei. Iesa o scena amuzanta garantat, atat prin comedia fizica cat si cea a absurdului. Cam tot filmuletul e asa si o gura de aer curat fata de filmele de comedie din ziua de azi. Ceva ce nu ma mira. Pe langa toata comedie e si un film romantic complex si savuros care satisface orice public feminin ca doar e pur frantuzesc.

8.25/10

Un comentariu: