vineri, 9 iulie 2010

Grown Ups {2010} & Clash of the Titans {2010}

Primul e comedia tipic americana la care nimeni nu rade...insa eu trebuie sa recunosc ca m-a pufnit de vreo 2-3 ori un ras calm ca semn de recunostinta filmului ca m-a amuzat pentru cateva momente. Cea mai autentica chestie a fost prietenia dintre ei...atat. De altfel si elementul care a alimentat cele cateva glume bune care le aveau in repertoriu. Iar printre astea majoritatea erau improvizatii, stiind ca aceasta naturalete reprezinta un mare plus in comedie.

Am vazut insa si o alta chestie care m-a adus mai aproape de americani. Faptul ca pustii lor sunt la fel de speriati de a iesi afara, in fata blocului, la fel cum sunt ai nostrii. Pana la urma suntem toti oameni si nu conteaza din ce tara venim ca sa ne definim. Relatiile lor au fost simple si frumoase, prieteniile autentice, comedia in cantitate mica chiar daca s-au straduit pentru altele care nu au avut efect. E un film care nu vrea sa exceleze in vreun domeniu, nici macar acting, vrea insa sa distreze si sa te faca sa te simti bine iar pentru o ora 40 din viata ta, macar o data, merita. Dar asta nu inseamna ca nu e un film prostisor.

6/10

Al doilea film din titlu m-a ajutat sa-mi aduc aminte cum eram cand nu aveam creier in cap. Cand ma uitam la un film, cand eram mic, si nu intelegeam nimic pentru ca era bariera de limbaj dar si pentru ca nu trebuia sa ma strofoc sa inteleg ca oricum filmul era pentru tembeli. Exact asa e si asta...iti inchizi prin Shut Down creierul pentru 2 ore fara ceva si te lasi purtat printr-o perioada mitologica care nu e tocmai fidela "Legendelor Olimpului" insa e purtata prin filtrul inevitabil al Hollywoodului...era misto daca vedeam reclama la vreun produs din ziua de azi, ca nu m-ar fi uimit.

Replicile sunt simpliste si cu toate astea au avut 3 scenaristi la dispozitie. Pentru ce, beats me, plus scenariul filmului din '81 care o sa primeasca o vizionare in viitor, inevitabil. Scenele de actiune au fost asa cum trebuie sa fie, antrenante si simple, ca pentru prosti. Daca iti place filmul asta cu adevarat atunci esti prost. Nu de alta, dar daca te uiti numai la actiune si atata cauti, esti prost. Povestea a fost standardul povestilor despre eroi care tocmai descopera ca sunt eroi...calatoria lor spre razbunare sau orice cauta ei e text book shit. Nu e nimic original in ceea ce face decat cum e prezentata povestea si asta implica multe efecte speciale si multi bani. Peste vreo 20 de ani mai vedem un remake dupa asta, ca nu strica...imaginea Hollywoodului este deja profund marcata si in trecut de tampenii de genul asta asa ca...keep them coming.

6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu